"SVE OVO BI JEDAN ODBORNIK TREBALO DA ZNA"

DPS: Manojlović nije razriješena već joj je istekao mandat

"Dakle, odlazeća odbornica Bošnjak ne samo da ne poznaje zakone ove države, već ne zna razliku između razrješenja i isteka madata, a trebalo bi, kad već o tome izvještava javnost"
128 pregleda 1 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 09.04.2018. 17:36h

Najnovije reagovanje odlazeće odbornice Branke Bošnjak obiluje neistinama koje opet demantuju činjenice, kazali su iz DPS-a.

Kako tvrde, član 141 Zakona o državnim službenicima i namještenicima propisuje da je funkcija predsjednika Komisije za žalbe profesionalna, ali na državnom nivou, ne i na lokalnom.

"Propisi o o državnim službenicima i namještenicima se shodno primjenjuju na lokalnom nivou ali isključivo po pitanjima pravnog statusa lokalnih funkcionera i lokalnih službenika i namještenika, ali ne i po pitanjima nadležnosti i ovlašćenja pojedinih organa državne uprave i državnih radnih tijela kao što je Komisija za žalbe. To je bilo izričito propisano članom 90 Zakona o lokalnoj samoupravi. Sve ovo bi jedan odbornik trebalo da zna, ali se odlazeća odbornica Branka Bošnjak ne interesuje za lokalnu upravu, iako uredno za to prima naknadu, i to joj, po sopstvenom priznanju, malu. Osim toga, netačno je i da je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović razriješio Mišelu Manojlović, kako to tvrdi Bošnjak, već je Manojlović istekao mandat", poručili su iz DPS-a

"Dakle, odlazeća odbornica Bošnjak ne samo da ne poznaje zakone ove države, već ne zna razliku između razrješenja i isteka madata, a trebalo bi, kad već o tome izvještava javnost. Ovakvo neozbiljno ponašanje jednog odbornika možda je i razlog što ih njihovi koalicioni partneri u tri opštine ne žele u Podgorici, distancirajući se od takve politike. Sve su prilike da će odlazećoj odbornici Bošnjak i odbornički mandate u narednom sazivu biti samo san," zaključeno je u najnovijem reagovanju podgoričkog DPS-a na navode Branke Bošnjak.