Vaselj Siništaj novi predsjednik poslaničkog kluba albanskih stranaka

Prema poslovniku Skupštine Crne Gore, najmanje tri poslanika mogu formirati poslanički klub, a osim prava da učestvuju na kolegijumu, predstavnici kluba imaju pravo na sekretara kluba, kojeg će angažovati klub a plaćati Skupština
55 pregleda 0 komentar(a)
Vaselj Siništaj, Foto: Arhiva Vijesti
Vaselj Siništaj, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 09.06.2011. 15:36h

Poslanik koalicije Perspektiva Vaselj Siništaj biće novi predsjednik poslaničkog kluba albanskih stranaka, saopšteno je iz tog kluba.

Iako je odluka o Siništajevom imenovanju u najmlađem poslaničkom klubu donijeta ranije, o promjenama na čelu danas je zvanično obavješten i predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić.

Albanski poslanici su to učinili nakon što Krivokapić nije zvao njihovog šefa na današnju sjednicu kolegijuma predsjednika, tražeći da i se naknadno dostave svi zaključci sa današnje sjednice.

Po dvije godine mandata

Na današnjoj sjednici, između ostalog, dogovoreno je da se u ponedjeljak razgovara o načinu na koji će se nastaviti pregovori o izbornom zakonu.

Bivši predsjednik poslaničkog kluba Albanaca bio je poslanik koalicije Perspektiva Amir Holaj, koji je prošlog mjeseca napustio poslaničke klupe i mjesto ustupio Siništaju.

Prema koalicionom dogovoru Siništaj i Holaj trebali su da provedu po dvije godine u skupštini.

Poslanici albanskih partija formirali su poslanički klub u februaru, po prvi put od uvođenja višestranačja u Crnoj Gori.

Imaju pravo na sekretara

U klubu osim Siništaja čine predsjednik Demokratskog saveza Mehmed Bardhi i Genci Nimanbegu iz Force, dogovreno je da se predsjednici rotiraju. U klubu nema Mehmeda Ženke, poslanika Demokratske unije Albanaca (DUA), partije koja je članica vladajuće koalicije.

Prema poslovniku Skupštine Crne Gore, najmanje tri poslanika mogu formirati poslanički klub, a osim prava da učestvuju na kolegijumu, predstavnici kluba imaju pravo na sekretara kluba, kojeg će angažovati klub a plaćati Skupština.

Bonus video: