Austrija među najznačajnijim investitorima u Crnoj Gori

Lukšić je novinarima kazao da je sa austrijskim kancelarom razgovarao o ekonomskoj saradnji dvije zemlje, ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, te evropskim aspiracijama.
0 komentar(a)
Igor Lukšić i Verenr Fajman, Foto: Www.gov.me
Igor Lukšić i Verenr Fajman, Foto: Www.gov.me
Ažurirano: 08.06.2011. 13:33h

"Austrija je među pet zemalja koje su najznačajniji investitori u Crnoj Gori, posebno kada se uzme u obzir sektor osiguranja i bankarstva", ocijenjeno je nakon sastanka premijer Igor Luksic i kancelara Republike Austrije Verenra Fajmana, nakon bilateralnog susreta koji su imali na marginama Svjetskog ekonomskog foruma, koji se održava u Becu.

Lukšić je novinarima kazao da je sa austrijskim kancelarom razgovarao o ekonomskoj saradnji dvije zemlje, ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori , te evropskim aspiracijama.

"Informisao sam ga o stanju u ekonomiji i onome što radimo na planu finansijske stabilizacije i strukturnih refornmi i unaprijeđenja poslovnog ambijenta. Informisao sam ga o svemu što radimo da bi ispunili obaveze iz akcionog plana i izrazio očekivanje da do kraja jula, što se tiče vlade realizujemo sve obaveze koje se odnose na akcioni plan i objasnio naše gledanje zašto je važno otvaranje pristupnih razgovora sa EU, jer mi se čini da bi to bila jedna snažna poruka ukupnom crnogorskom društvu da nastavi sa naporima kako bi izgradili sistem koji će značiti našu punu integraciju u EU", kayao je Lukšic.

On je izrazio očekivanje da će Austrija nastaviti da podržava Crnu Goru u njenim ambicijama kao što je to radila do sada.

Lukšić se u Beču susreo i sa vice kancelarom i ministrom evropskih i međunarodnih poslova Austrije Mihaelom Špindelgerom, te premijerom Gruzije Nikom Gilaurijem.

Bonus video: