Vuksanović posjetila Kolašin: Autoput se finansira novcem svih građana, pripadaće svima

Ona je do Kolašina stigla vozom, a kako navode u saopštenju "iskoristila je priliku da razgovara sa građanima o izazovima sa kojima se srijeću"
55 pregleda 23 komentar(a)
Draginja Vuksanović, dionica autoputa, Foto: Predsjednica.me
Draginja Vuksanović, dionica autoputa, Foto: Predsjednica.me
Ažurirano: 09.04.2018. 14:59h

Kandidatkinja za predsjednicu Draginja Vuksanović boravila je danas u posjeti Kolašinu gdje je posjetila sportsku zonu, Dom mladih i upoznala se sa gradnjom infrstrukturnih objekata. Ona je posjetila gradilište dionice autoputa i kazala da je njena posjeta kao poslanice u Skupštini otkazana, što je "još jedna potvrda konstatacije EU" o "zarobljenoj državi".

"Uprkos tome danas smo tu da ne dozvolimo sebično prisvajanje najvećeg infrastrukturnog projekta radi nečije kampanje. Ovaj autoput je finansiran novcem svih građana i pripada svima. Ne pripada niti malo više onima koji se ugrađuju u njegovu gradnju, niti onima koji su zaboravili petlju za uključenje na put. Očekujem da će put biti završen u ugovorenom roku i na kvalitetan način, kao i da će javnost biti informisana i da se od građana neće kriti važne činjenice o njegovoj izgradnji", kazala je Vuksanović.

Ona je do Kolašina stigla vozom, a kako navode u saopštenju "iskoristila je priliku da razgovara sa građanima o izazovima sa kojima se srijeću".

"Danas sam posjetila i Opštinu Kolašin i razgovarala sa predsjednicom Opštine o izazovima i perspektivama budućeg razvoja. Ohrabrena sam primjerom koji pokazuje kako se zaustavljanjem krađe i rasipničkog ponašanja može prepoloviti tekuća potrošnja i novac usmjeriti građanima, pa sada umjesto privatnih interesa opština rekonstruiše seoske puteve, već treću godinu za redom kupuje udžbenike prvacima, od ove i lap-topove polumaturantima.. I na državnom nivou bismo, umjesto što finansiramo privatne hidrocentrale mogli da obezbijedimo besplatne udžbenike za naše đake, da umjesto što u Tivtu čašćavamo milijardere sa dodatnih 5,6 miliona eura izgradimo novi klinički centar.. Sve bismo to mogli kada ne bismo, kako kaže i Evropska unija, imali “zarobljenu državu” koju jedan čovjek doživljava kao privatni posjed. Zbog toga su nam neophodne promjene", poručila je.

Sagledavajući stanje u sportskom kompleksu poručila je da je gazdovanje Sportskom salom i Domom mladih i Gorštaka "najbolji primjer ponašanja koje moramo mijenjati" i istakla da od kad su izgrađeni, tim objektima nije niko zvanično upravljao već su bili "poslužno dobro DPS funkcionera".

"Ne postoje izvještaji o njihovom radu, a pored nekoliko rekonstrukcija pogledajte stanje objekta izgrađenih 2001. godine. Uništena je višemilionska imovina, a omladina i sportska društva nemaju prostor za aktivnosti. I umjesto da se pripreme naših reprezentativaca i sportskih klubova obavljaju u Kolašinu koji ima odlične uslove za razvoj sportskog turizma, danas imamo uništenu infrastrukturu. Da bismo to promijenili neophodne su promjene", zaključila je Vuksanović.

Bonus video: