Medojević traži od Lukšića da se izvini njemačkom ambasadoru

Portal Analitika objavio je informaciju da je Plate utakmicu između Crne Gore i Bugarske gledao sa navijačima Bugarske, i aludira se da je Plate protivnik Vlade.
360 pregleda 0 komentar(a)
Plate i Lukšić, Foto: Arhiva Vijesti
Plate i Lukšić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.06.2011. 07:49h

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević tražio je hitan sastanak sa premijerom Igorom Lukšićem zbog medijskih napada na ambasadora Njemačke Petera Platea.

Medojević je, kao predsjednik Nacionalnog savjeta za evropske integracije (NSEI), od Lukšića tražio i da ministru vanjskih poslova Milanu Roćenu naloži da uputi zvanično izvinjenje njemačkoj vladi.

Medijski napadi na ambasadore uticajnih evropskih zemalja, smatra predsjednik PzP-a, ozbiljno ugrožavaju dalje evropske integracije Crne Gore.

“Niko nema pravo da zbog svojih privatnih interesa i frustracija, zaustavlja Crnu Goru na ovom istorijski važnom putu. Ja ću, kao predsjednik NSEI, obaviti razgovor sa Plateom i izviniti mu se zbog skandaloznog postupanja antievropskih dijelova aktuelnog režima i njihovih propagandističkih vojnika”, rekao je Medojević “Vijestima”.

Portal Analitika objavio je informaciju da je Plate utakmicu između Crne Gore i Bugarske na stadionu pod Goricom gledao sa navijačima Bugarske.

Takve optužbe Medojević je nazvao kampanjom režimskih medija i dvorskih novinara

Nazivajući njemačkog ambasadora “specijalnim navijačem” u tekstu se, uz fotografiju, kritikuje Plateova odluka da utakmicu gleda među najzagriženijim bugarskim fanovima na južnoj tribini, u dijelu koji je bio odvojen rešetkama. Aludira se da je Plate protivnik Vlade i da je posredovao prilikom formiranja opozicione koalicije. Tekst "Diplomatska bruka", autora Draška Đuranovića, prenio je juče i dnevni list "Pobjeda".

Takve optužbe Medojević je nazvao kampanjom režimskih medija i dvorskih novinara. Predsjednik NSEI smatra da iza kampanje stoji antievropski lobi koji ne želi da Crna Gora dobije datum pristupnih pregovora.

Ipak, ovakve dirigovane propagandističke akcije u boljševičkom maniru Staljina i Berije, nijesu u interesu ni države ni njenih građana

“Frustracije kriminalizovanog dijela crnogorske vlasti zbog nastavka evropskih integracija, neophodnosti pokretanje konkretnih akcija protiv nosilaca organizovanog kriminala i korupcije i postizanja širokog nacionalnog konsenzusa o ovom strateškom prioritetu državne politike, su potpuno razumljive.

Ipak, ovakve dirigovane propagandističke akcije u boljševičkom maniru Staljina i Berije, nijesu u interesu ni države ni njenih građana”, upozorio je Medojević.

Predsjednik NSEI tvrdi da je očekivan otpor monopolističkih struktura da zaustave Crnu Gora na evropskom putu, upozoravajući da brutalne “medijske sačekuše” ne smiju proći bez reakcije državnih institucija.

Bonus video: