Bošnjak: Mugoša ima svog "kviska" - Guberinića

Prema njenim riječima, svima je jasna diktatura DPS-a, a Mugoša je, kako je navela, oličenje takvog ponašanja, pa samim tim i njihov „najbolji“ predstavnik.
111 pregleda 0 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Boris Pejović
Branka Bošnjak, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.06.2011. 12:08h

Predlog Demokratske partije socijalista (DPS) da Miomir Mugoša ponovo bude njihov kandidat za gradonačelnika, predstavlja već poznato demonstriranje sile i moći, ocijenila je danas šef odborničkog kluba Pokreta za promjene (PzP), Branka Bošnjak. Ona je agenciji MINA kazala da je posljednja sjednica Skupštine Glavnog grada pokazala da DPS ne preza ni od čega, nego, kako je navela, brutalno gazi zakon.„Čak se usuđuju da javno iznose grube neistine da je predlog za sekretara Skupštine sačinio Odbor za izbor i imenovanja, a ja, kao član tog tijela, odgovorno tvrdim da odbor nije imao stav po tom pitanju, već je bilo četiri glasa za i isto toliko protiv“, navela je Bošnjak. Prema njenim riječima, svima je jasna diktatura DPS-a, a Mugoša je, kako je navela, oličenje takvog ponašanja, pa samim tim i njihov „najbolji“ predstavnik.

Posmatrati ponašanje SDP-a

Bošnjak smatra da će biti interesantno kako će se u svemu tome pozicionirati manji koalicioni partner, Socijaldemokratska partija (SDP), čiji se predstavnici, kako je navela, vrlo teško odriču fotelja koje su zaposjeli. „Ovaj predlog DPS-a možemo slobodno shvatiti kao pokazivanje ’ko je gazda u kući’ i, naravno, potpuno ignorisanje nekih njihovih zajedničkih dogovora“, smatra ona. Bošnjak je ocijenila da bi se preuranjeni predlog opštinskog odbora DPS Podgorice mogao tumačiti kao „stavljenje SDP da se ’priga na tihoj vatri’ između datih obećanja i neodoljivih privilegija“. „Ostaje samo da vidimo da li će doći do raskida koalicije sa SDP-om, koji je bio isključiv. Čak je i predsjednik te stranke (Ranko) Krivokapić javno, u više navrata, izjavio da za njih Mugoša nije prihvatljivo rješenje“, navela je ona. Bošnjak je kazala da sumnja da će SDP istrajati u tome jer se, kako je navela, to ne isplati toj vrlo pragmatičnoj partiji. „To što bi to značilo moralno posrnuće te partije i gaženje više puta javno date riječi - mislim da ih neće puno tangirati u odnosu na očuvanje stečenih pozicija, prije svege na državnom nivou“, smatra ona.

Što se tiče Mugoše, on ne mora da brine za većinu jer tu je njegov ’kvisko’ (Slaviša) Guberinić koji se, nažalost po iskrenu opoziciju, već na vrijeme prestrojio na Mugošinu stranu

Prema njenim riječima, raskid koalicije na nivo grada svakako bi značajno uzdrmao koaliciju i na državnom nivou. „Što se tiče Mugoše, on ne mora da brine za većinu jer tu je njegov ’kvisko’ (Slaviša) Guberinić koji se, nažalost po iskrenu opoziciju, već na vrijeme prestrojio na Mugošinu stranu“, tvrdi Bošnjak. Ona je dodala da je ne bi začudilo da tu većinu pojača i sa „vječito uzdržanim predstavnicima Stranke penzionera i Demokratske srpske stranke“. „Očigledno da pojedinci nijesu imuni na političku trgovinu, a Mugoša je već odavno poznat kao dobar trgovac“, kazala je Bošnjak.U PzP-u, kako je navela, smatraju da je Mugoša davno zaslužio da bude razriješen dužnosti gradonačelnika.„A lista njegovih ’grjehova’ je preduga - od netransparentnog rada, malverzacija oko dodjele stanova, afere ’Carine’, inaćenja sa slabovidom službenicom, ignorisanja sudskih presuda, pa do nasilničkog ponašanja prema predstavnicima medija“, navela je Bošnjak.

Bonus video: