Konjević: DPS-u potrebna podrška prosrpskih stranaka za izbor Mugoše

Konjević je kazao da Mugoša neće imati podršku odbornika SDP-a što znači raskid koalicije na lokalnom nivou.
0 komentar(a)
Miomir Mugosa, Foto: Luka Zeković
Miomir Mugosa, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.06.2011. 10:58h

Podgorički Odbor Demokratske partije socijalista (DPS) mora sklopiti novi politički savez sa nekom od prosrpskih opozicionih partija, da bi Miomir Mugoša bio izabran za gradonačelnika Podgorice, poručio je predsjednik Skupštine Glavnog grada, Raško Konjević.

Konjević je kazao da Mugoša neće imati podršku odbornika Socijaldemokratske partije (SDP) što, shodno koalicionom Sporazumu, znači raskid koalicije na lokalnom nivou.

"Shodno potpisanom koalicionom Sporazumu "ukoliko kandidat za gradonačelnika nije izabran glasovima koalicionih partnera, koalicija se smatra raskinutom", i SDP će poštovati tu odredbu Sporazuma", kazao je on.

Prema tome, kako je naveo, da bi Mugoša bio izabran, potrebno je da podgorički DPS sklopi novi politički savez sa nekom od prosrpskih opozicionih partija.

Na pitanje kada će sazvati sjednicu opštinskog parlamenta povodom izbora gradonačelnika, Konjević je kazao da će to učiniti kada dobije pisani zahtjev odbornika DPS-a.

"Kada zvanično dobijem pisani zahtjev odbornika DPS-a sa prijedlogom njihovog kandidata, donijeću odluke u skladu sa Zakonom", rekao je on.

Konjević je dodao da će organi SDP, u skladu sa Statutom partije, donijeti odluke shodno ranije iznijetim predizbornim i postizbornim stavovima.

Bonus video: