Gegaj: Dođite u kabinet da vidite moju diplomu

Kemal Delijić naveo je da Gegaj nije završio studije na Metalurško-tehnološkom fakultetu u Podgorici i da mu nije, niti je mogla biti izdata diploma ili uvjerenje o diplomiranju
99 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Gegaj, Foto: Luka Zeković
Nikola Gegaj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.06.2011. 14:34h

Nakon optužbi odbornika Građanske inicijative Smailja Čunmuljaja i Vaselja Siništaja da ima lažnu diplomu Metalurškog fakulteta, predsjednik gradske opštine Tuzi Nikola izjavio je da ima diplomu koja svjedoči o tome da je zavšio fakultet i da se u to mogu uvjeriti ako dođu u njegov kabinet.

"Javno sam rekao odbornicima, a isto izjavio i za dnevni list "Vijesti", da sam inženjer metalurgije, te da posjedujem diplomu koja svjedoči o mom stečenom, a toliko prozivanom i kroz javnost provučenom znanju", rekao je Gegaj.

Predsjednik GO je pozvao odobrnike GI da dođu u njegov kabinet, gdje će im dati diplomu na uvid, “pa ukoliko kod njih bude još uvijek postojala sumnja, istu će im povjeriti da provjere njenu vjerodostojnost gdje god budu htjeli”.

"Ukoliko se i nakon tih eventualnih provjera ispostavi da po struci nijesam to što sam javno tvrdio, javno ću vam se i izviniti. Istovremeno, kada se moje kolege, koje me ovih dana neprestano optužuju i razvlače po medijima, budu uvjerile u to da posjedujem diplomu u navedenoj struci, očekujem od njih javno izvinjenje zbog neosnovanih optužbi", rekao je Gegaj.

Očekuje izvinjenje

On je kazao da izvinjenje od njih očekuje, jer mu nije ni na kraj pameti da protiv komšija pokreće sudske sporove, iako on i njegova porodica ovih dana doživljavaju nesvakidašnju duševnu patnju.

"S obzirom da sam predsjednik GO, u odgovoru na odborničko pitanje odbornika Smailja Čunmuljaja, smatrao sam potrebnim da ga upoznam sa mojom dosadašnjom karijerom , koja je bez lažne skromnosti za 41 godinu mog života itekako bogata", rekao je Gegaj.

Predsjednik GO je podsjetio da je prije nego što je postao inženjer, završio srednju školu sa prosječnom ocjenom pet, te da je bio đak generacije i dobitnik diplome “Luča” i Titovog fonda.

Novinarka „Vijesti" je bezuspješno pokušavala da stupi u kontakt sa Nikolom Gegajem, kako bi dao pojašnjenje u kom gradu je diplomirao i dozvolu da slikamo ili dobijemo skeniranu diplomu, za koju je u reagovanju naveo da je u njegovom kabinetu.

"Mislio sam da im je to značajnije, nego to da li sam ili nijesam inženjer metalurgije, jer predsjednik mora imati podršku odbornika da bude izabran. Zna se da odbornici predstavljaju narod, a mome izboru na ovu funkciju je osim podrške odbornika koalicije koja je na vlasti u Tuzima, pridonijela i podrška više odbornika iz redova opozicije", naglasio je Gegaj.

Novinarka „Vijesti" je bezuspješno pokušavala da stupi u kontakt sa Nikolom Gegajem, kako bi dao pojašnjenje u kom gradu je diplomirao i dozvolu da slikamo ili dobijemo skeniranu diplomu, za koju je u reagovanju naveo da je u njegovom kabinetu.

Mobilni telefon mu je bio isključen, a na fiksni telefon u gradskoj opštini se javila sekretarica, koja je kazala da Gegaj nije u kancelariji. Ni nakon poruke, upućene preko sekretarice, predsjednik GO se nije javio.

Delijić: Kod nas nije završio fakultet

U odgovoru koji je Siništaju poslao dekan Metalurško-tehnološkog fakulteta u Podgorici Kemal Delijić navedeno je da Gegaj nije završio studije na Metalurško-tehnološkom fakultetu u Podgorici i da mu nije, niti je mogla biti izdata diploma ili uvjerenje o diplomiranju.

Dekan je u dopisu upućenom Siništaju saopštio da je Gegaj upisan na taj fakultet 1990/91 godine (prepis sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Prištini) i da je 1991/92 godine, kao redovan student, upisao treći, a potom i četvrti semestar.

Nakon toga, navodi dekan u odgovoru, nema podataka o daljim aktivnostima.

"Imajući u vidu da student, nakon ove školske godine nije završio administrativne procedure, koje se odnose na upis u odgovarajuću godinu i nije upisan u bazu podataka koja se vodi za studente Metalurško-tehnološkog fakulteta u Podgorici, imenovani je po sili zakona izgubio status studenta", naveo je Delijić u dopisu.

Bonus video: