Damjanović: Lako smo prihvatali, a i odbacivali harizmatične lidere

“Kod nas su se često birali harizmatični lideri, koje smo lako prihvatali, ali ih još lakše i odbacivali", rekao je Damjanović
0 komentar(a)
forum, Foto: Savo Prelević
forum, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.06.2011. 14:31h

Moja generacija, ali i prošla generacija političara nije uvijek odgovarala potrebama crnogorskih građana, ali se nadam da će neka nova generacija uspjeti da afirmiše demokratiju na pravi način, ocijenio je alumnista Škole demokratskog rukovođenja i poslanik SNP-a, Aleksandar Damjanović, na drugoj godišnjoj skupštini ŠDR-a, u hotelu “Podgorica”.

Govoreći o krizi liderstva u politici, on je dodao da je obaveza lidera uticaj na društvene tokove, posebno na mlade ljude koji hoće da se bave politikom.

“Kod nas su se često birali harizmatični lideri, koje smo lako prihvatali, ali ih još lakše i odbacivali", rekao je Damjanović.

Predsjednik Akademskog savjeta ŠDR-a, Čedomir Čupić naveo je da je cilj ove škole da pomogne svima da se na najbolji način uključe u politički život, donošenje dobrih zakona i širenje značaja javnosti.

“Želim da se širi i praktikuje duh ove škole, a ono se najbolje širi preko vas”, poručio je Čupić, alumnistima desete generacije škole.

Potpredsjednica Fondacije braće Rokfeler Elizabet Kembel je istakla da vjeruje da je demokratija način života, a da su uloga nezavisnih medija i nevladinih organizacija ključne u ostvarivanju demokratskih procesa.

Bonus video: