Vladajuća koalicija traži produženje roka za usvajanje izbornog zakona

Rok za usaglašavanje izbornog zakonodavstva sa Ustavom koji su poslanici ranije odredili ističe danas.
0 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Skupština Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.05.2011. 10:32h

Predstavnici vladajuće koalicije podnijeli su inicijativu za produženje roka za usvajanje izbornog zakona do 31. jula.

U inicijativi koju su podnijeli predsjednici poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP) Milutin Simović i Borislav Banović traži se produženje roka, kako bi izborni zakon bio usvojen prije ljetnje pauze u radu Skupštine Crne Gore.

Rok za usaglašavanje izbornog zakonodavstva sa Ustavom koji su poslanici ranije odredili ističe danas, a Skupština Crne Gore je, do sada, pet puta produžavala taj rok.

Usvajanje izbornog zakona je jedan od osnovnih uslova da Crna Gore dobije pozitivno mišljenje prije odluke o početku pregovora za uključenje u Evropsku uniju.

Damjanović: Nepovjerenja prema predloženom zakonu

Predlog za novo produženje roka za usaglašavanje izbornog zakona sa Ustavom pokazuje da u vladajućim partijama nema povjerenja prema predloženom zakonu koji je poslanik Ranko Krivokapić podnio Skupštini, rekao je šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije (SNP) Aleksandar Damjanović.Demokratstka partija socijalista i Socijaldemokratska partija zatražile su da se usklađivanje izbornog zakona sa Ustavom Crne Gore produži do 31. jula.Damjanović je rekao agenciji MINA da u najjačim partijama očigledno postoje rezerve i pesimizam oko završetka današnje sjednice, dodajući da oni koji su "najodgovorniji ne vjeruju sami u sebe".“SNP je, do momenta kada je upoznata sa novim aktom, računala da se današnji rad može uspješno nastaviti i okončati. Međutim, ovo stvara novu realnost i ta činjenica nas je navela da razmislimo i o samom toku sjednice i o njenom završetku“, kazao je Damjanović.

Bonus video: