Vujanović se susreo sa Obamom: Crna Gora dobar primjer u regionu

Bila je ovo i prilika da predsjednik Vujanović saopšti ono što su NATO učinci Crne Gore uz očekivanje da će se oni kvalitetno prepoznati
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.05.2011. 15:23h

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović sastao se u Varšavi sa američkim predsjednikom Barakom Obamom.

On je Obami kazao da je Crna Gora čvrsto opredeljena da postane punopravna članica NATO-a i Evropske unije.

Kako javlja Radio Crne Gore, Vujanović je učešće na Susretu predsjednika država Centralne i Jugoistočne Erope u Varšavi okarakterisao kao uspješan Samit predsjednika 20 država Evrope, koji su saopštavajuči stanje i perspektive svojih država iznijeli i zajedničke modele povezivanja i unapređenja saradnje.

On je izrazio zahvalnost za pomoć koju je Crna Gora dobila od država EU u ispunjavanju sedam uslova, uz procjenu da će Crna Gora do kraja ove godine ispuniti te uslove i sljedeće otpočeti pristupne pregovore.

Bila je ovo i prilika da predsjednik Vujanović saopšti ono što su NATO učinci Crne Gore uz očekivanje da će se oni kvalitetno prepoznati i vrednovati u smislu ubrzanja NATO integracija, saopšteno je iz Kabineta.

Vujanović je izrazio zahvalnost za pomoć koju je Crna Gora dobila od država EU u ispunjavanju sedam uslova

Vujanović je u Varšavi prezentovao i stanje ekonomije Crne Gore nakon krize, uz nadu da kroz snažnu ekonomsku komunikaciju Crna Gora nastavi da afirmiše svoj dobar ekonomski ambijent i privlači strane direktne investicije.

Predsjednik je istakao da je ovo bila i prilika za susrete, primjerene ovakvim Samitima, sa ostalim učesnicima i razmjena mišljenja i afirmacija svega onoga što je i pozicija Crne Gore kao dobrog primjera u regionu, a čiji kvalitet nesumljivo svi prepoznaju.

Bonus video: