Savjetnik predsjednika Skupštine za pravna pitanja napustio kabinet

Predsjedništvo PzP-a isključilo je Sekulovića i još šest članova GO krajem prošle godine optužujući ih da su „sprovodili javnu kampanju protiv te stranke\\"
118 pregleda 0 komentar(a)
Sergej Sekulović, Foto: Arhiva Vijesti
Sergej Sekulović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.05.2011. 22:37h

Savjetnik predsjednika Skupštine Crne Gore za pravosuđe i osnovna prava Sergej Sekulović podnio je juče ostavku na tu funkciju, zbog namjere da se bavi advokaturom.

Prema saznanjima “Vijesti” Sekulović je napustio kabinet Ranka Krivokapića, kako bi se narednih mjeseci spremao za polaganje pravosudnog ispita i kasnije počeo da radi kao advokat.

Sekulović je tu namjeru iznio kolegama iz kabineta prije par nedjelja, navodeći da želi da advokatura bude njegovo životno zanimanje. Njegova ostavka je juče zvanično upućena Administrativnom odboru parlamenta, koji treba da je odobri.

Sekulović juče nije htio da komentariše razloge zbog kojih je napustio kabinet predsjednika parlamenta, navodećio da se radi o ličnim razlozima.

Sekulović je do prošlog decembra bio član Pokreta za promjene (PzP), i pokrivao je i mjesto šefa odborničkog kluba te partije u podgoričkom parlamentu.

Predsjedništvo PzP-a isključilo je Sekulovića i još šest članova GO krajem prošle godine optužujući ih da su „sprovodili javnu kampanju protiv te stranke".

Takvu reakciju predsjedništva stranke Sekulović i njegove kolege su izazvale, nakon što su u dokumentu "Osnove političkog djelovanja PzP-a", napisali da ta stranka ubuduće mora raditi na profilaciji novih, javno prepoznatljivih ljudi i kreiranju alternativnog lidera.

Oni su naveli i da PzP dodatno gubi identitet učestvujući u koaliciji "Bolja Crna Gora", ističući da stranka mora imati dosljednu, kontinuiranu, jedinstvenu i principijelnu politiku.

Bonus video: