Nije mi jasno zašto se opozicija ljuti na mene

"Razlog zbog kojeg sam namjerno učestvovao u radu Skupštine je činjenica da je mojim, a ne glasom SDP-a, izabran sekretar Skupštine", rekao je Guberinić.
118 pregleda 0 komentar(a)
Slaviša Guberinić, Foto: Arhiva Vijesti
Slaviša Guberinić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.05.2011. 12:00h

Odbornik Narodne stranke (NS) Slaviša Guberinić kazao je da mu nije jasna ljutnja kolega iz opozicije, nakon jučerašnjih dešavanja u Skupštini Glavnog grada, prilikom glasanja za izbor sekretara Slavke Maraš.

“Najprije sam sa njima potpisao predlog za razrjšenje predsjednika gradskog parlamenta Raška Konjevića, da bi me oni, bez objašnjenja skinuli sa liste predlagača. Prvo su tražili da se izjasnimo o njihovom predlogu za glasanje nepovjerenja Konjeviću, i unaprijed optužili za izdaju svakog u opoziciji ko taj predlog ne podrži,a sada me optužuju za izdaju zato što sam jedini taj njihov predlog ispoštovao”, rekao je Guberinić.

On je istakao i da o zajedničkim interesima koalicionog saveza opozicija nije ni mogla donositi nikakvu odluku, jer su, navodi Guberinić, "odmah nakon izbora, najveće opozicione stranke, grubo kršeći koalicioni ugovor, ponudile koaliciju SDP-u u Podgorici".

"I zato što je iz SNP-a jasno saopšteno da koalicija "Bolja Crna Gora" više ne postoji. Glavni razlog zbog kojeg sam namjerno učestvovao u radu Skupštine je činjenica da je mojim, a ne glasom SDP-a, izabran sekretar Skupštine, čime je koalicioni ugovor između DPS-a i SDP-a, koji predviđa automatski raskid koalicije, ukoliko se njihovi kadrovski predlozi ne usvoje glasovima oba koaliciona partnera i formalno raskinut", objasnio je Guberinić.

Njemu nije jasno i kako ta činjenica “ne odgovara opoziciji, ako uporno traže nove izbore”.

“Neka na to pitanje odgovore oni koji su tražili smjenu Konjevića, a kasnije prihvatili njegove argumente i zajedno sa njim napustili sjednicu. I to baš onog trenutka kada je Skupština trebala da se izjasni o opozicionom predlogu za Konjevićevu smjenu, jer je, kako su i sami naveli u inicijativi, grubo kršeći zakon, odbijao da predložio Slavku Maraš za sekretara Skupštine Glavnog grada”, zaključuje Guberinić.

Bonus video: