Denis Šefik, Goran Radonjić i Stefan Savić ušli u stranačke organe DPS-a

Uključeni su i rukometašica Bojana Petrović, košarkaš Sead Šehović, direktorka KC Olivera Miljanović kao i direktor "Mesoprometa" Himlija Franca.
185 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.05.2011. 06:56h

Golman vaterpolo reprezentacije Crne Gore Denis Šefik i kik bokser Goran Radonjić novi su članovi Glavnog odbora (GO) Demokratske partije socijalista (DPS).

Kao kandidat za člana GO sa posebne liste na stranačkom kongresu izabran je i Nenad Šoškić, dekan Fakulteta likovnih umjetnosti.

Osim Milanu i Arsenalu, Stefan Savić, mladi defanzivac beogradskog Partizana bio je interesantan i DPS-u, pa je u GO uključen uz Bojanu Petrović, rukometašicu Budućnosti.

Košarkaš Sead Šehović je još jedan član Budućnosti u DPS-u, a kao kandidat sa posebne liste u GO je ušao i violinista Miran Begić.

Na 6. stranačkom kongresu najviše promjena u GO bilo je među članovima iz Podgorice. Taj stranački organ napustili su nekada najbliži saradnici gradonačelnika Miomira Mugoše- Kemal Đečević, Srđan Raičević i Franjo Ljujljđuraj, a za nove članove su imenovani Miomir M. Mugoša, gradski sekretar za komunalne poslove i saobraćaj i Žana Filipović, sekretarka za kulturu i sport.

Novo lice među podgoričkim članovima GO je i direktorka Kliničkog centra Olivera Miljanović, njen kolega ortoped Nermin Abdić, i savjetnik crnogorskog premijera Predrag Stamatović.

Predstavnici Podgorice u GO su i prvi čovjek Gradske opštine Golubovci Dušan Radonjić, direktorka OŠ „Štampar Makarije“ Dragana Dmitrović i sekretar Savjeta mladih Alma Ljuljanaj.

Među novim članovima GO su i bivši ministar turizma Predrag Nenezić i direktor rudnika uglja Predrag Bošković, penzionisani poslanik Ljubica Beba Džaković kao i gradonačelnica Kotora Marija Maja Ćatović.

U novom sastavu GO nema bivšeg presjednika opštine Budva Rajka Kuljače

U Glavni odbor ušao je i prvi čovjek bijelopoljske kompanije „Mesopromet“ Hilmija Franca, direktor „Prve banke“ u Nikšiću Đoko Krivokapić i direktor Zavoda za raseljena lica Željko Šofranac.

U novom sastavu GO nema bivšeg presjednika opštine Budva Rajka Kuljače, koji se nalazi u zatvoru zbog optužbi za umješanost u aferu „Zavala“, gradonačelnika opštine Žabljak Isaila Šljivančanina, Radojice Luburića iz Centralne banke Crne Gore i bivšeg direktora Uprave carina Miodraga Radusinovića.

Članstvo u GO zadržala je, između ostalih, i nekadašnja predsjednica DPS-a Milica Pejanović- Đurišić i prvi čovjek “Pobjede” Miodrag Ivanović.

Članstvo u GO zadržala je, između ostalih, i nekadašnja predsjednica DPS-a Milica Pejanović- Đurišić i prvi čovjek “Pobjede” Miodrag Ivanović. Nekada uticajna funkcionerka DPS-a, Pejanović Đurišić, napustila je predsjedništvo DPS-a u proljeće 2002. godine i nakon toga nije se politički angažovala.

Trenutno se bavi naučnim radom a prethodne četiri godine bila je ambasador Crne Gore u Parizu. U posljednje vrijeme pominjana je kao najozbiljniji kandidat za mjesto glavnog pregovarača Crne Gore sa Evropskom unijom, a tokom sastavljanja Vlade Igora Lukšića, Pejanović Đurišić povezivana je sa mjestom ministra nauke.

Bonus video: