Marović: Možda čekaju da mi umre još jedan stric pa da me uhapse

Marović je u emisiji "Načisto" rekao i da vjeruje da je njegov partijski šef Milo Đukanović znao da se sprema hapšenje njegovog brata
153 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2011. 17:27h

Potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović kazao je da ga ne bi iznenadilo da i on bude uhapšen nakon što se to desilo njegovom bratu Draganu i bivšem gradonačelniku Budve Rajku Kuljači.

Marović je u intervjuu TV "Vijesti" kazao da bi dio DPS-a želio da on doživi takvu vrstu pritiska.

On je u emisiji "Načisto" rekao i da vjeruje da je njegov partijski šef Milo Đukanović znao da se sprema hapšenje njegovog brata.

"Što se tiče prava i zakona ja sam poodavno otvoren i ja ne mogu da utičem na to. Kao što su uhapsili moga brata mogu da uhapse i mene. Možda će sačekati da mi umre još jedan stric pa da onda uhapse mene. Tako će biti. Ja nemam pojma. Možda jedan dio ljudi iz DPS-a misli da nije loše da Svetozar Marović osjeti dio pritisaka neke vrste", rekao je Marović.

Upitan da li stvarno vjeruje da u Crnoj Gori jedno tako krupno hapšenje može da se realizuje bez amina šefa njegove partije Mila Đukanovića, Marović je odgovorio:

"To je bio dan kada sam sahranjivao strica. I dok sam ja sahranjivao strica neko je pisao prijavu za hapšenje moga brata i mojih prijatelja. I Krivokapić mi je rekao da je tu informaciju imao oko 4, 5 sati poslijepodne. Istovremeno mi je rekao da je vjerovatno tu informaciju imao još neko, ne samo on u državu. I ja mislim da je takođe to Đukanović znao. Da će biti pritvor i da će biti preduzete određene radnje, ali ja ne očekujem ni od Đukanovića ili Krivokapića ili bilo koga da se miješa u ponašanje i rad državnih institucija.

Na pitanje kako se nakon 20 godina hvalospjeva vlasti i priče o demokratskim dometima države sjetio, tek kada je pogodilo njegovu porodicu, da pravna država ipak ne funkcioniše baš tako i da jednima ne može biti, a drugima može, Marović je odgovorio:

"Iskreno jednim dijelom prihvatam dio odgovornosti u tom dijelu što možda nijesam imao dovoljno vremena, koncentracije, pažnje da se bavim svim slučajevima. I na taj način jesam ako smijem tako reći grešan. Nema čovjeka koji nije grešan."

Kompletan intervju sa Setozarom Marovićem u emisiji "Načisto" možete pogledati ovdje.

Galerija

Bonus video: