Vlada za kampanju ulaska u NATO potrošila 334 hiljade eura

Vučinić je zaključio da sve što je do sada utrošeno na kampanju ulaska Crne Gore u NATO na nivou racionalnog, i da je to dobro iskorišćen novac.
79 pregleda 0 komentar(a)
Boro Vučinić, Foto: Boris Pejović
Boro Vučinić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.05.2011. 12:21h

Vlada je za kampanju ulaska Crne Gore u NATO, od 2008. godine, potrošila više od 344 hiljade EUR, što je dobro iskorišćen novac i na nivou racionalnog, rekao je danas ministar odbrane Boro Vučinić. Vučinić je, odgovarajući na pitanje poslanika Nove srpske demokratije Strahinje Bulajića, koliko je novca utrošeno u tu svrhu i namjerava li Vlada da finansira i one subjekte koji zagovaraju suprotnu kopncepciju, podsjetio da se Crna Gora jasno opredijelila za evroatlanske integracije.On je kazao da je Vlada, radi povećanja podrške ulasku u NATO, 2007. godine usvojila Komunikacionu strategiju o evroatlanskim integracijama i donijela odluku o osnivanju Koordinacionog tima za njenu implementaciju, u kojoj je definisano da se novac za rad tog tima obezbjeđuju iz Budžeta Crne Gore.“Od 2008. do 2010. godine, za sprovođenje Komunikacione strategije, u budžetu Ministarstva odbrane bilo je obezbijeđeno 596,9 hiljada EUR, od čega je za realizaciju ovih aktivnosti utrošeno oko 317,46 hiljada”, naveo je Vučinić u parlamentu.

Tim novcem su, kako je naveo, podržani brojni projekti nevladinog sektora i raznih fakulteta

Prema njegovim riječima, za prvih šest mjeseci ove godine, u budžetu generalnog sekretarijata Vlade je za ove aktivnosti obezbijeđeno oko 60 hiljada, od čega je do sada utrošeno 26,8 hiljada EUR.Tim novcem su, kako je naveo, podržani brojni projekti nevladinog sektora i raznih fakulteta.“S obzirom da su evroatlanske integracije jedan od prioriteta Vlade, ona će finansirati samo one subjekte koji zagovaraju stav koji je u skladu sa spoljnom politikom Crne Gore i njenim jasno definisanim spoljnopolitičkim ciljevima i prioritetima”, poručio je on.Vučinić tvrdi da istraživanja pokazuju stalni trend rasta podrške članstvu Crne Gore u NATO.“Što se tiče angažmana određenih lobističkih grupa u Crnoj Gori, ne radimo ništa mimo onoga što je praksa svih zemalja iz regiona i šire koje su postale članice NATO-a”, naglasio je on.Vučinić je zaključio da sve što je do sada utrošeno na kampanju ulaska Crne Gore u NATO na nivou racionalnog, i da je to dobro iskorišćen novac.

Bonus video: