DPS krenuo da lomi SDP oko energetike, nove tačke sporenja u koaliciji

Osim Lukšića,Mila Đukanovića i Ranka Krivokapića, u vili “Gorica” su juče bili Duško Marković (DPS), Vujica Lazović (SDP), Željko Šturanović (DPS) i Rifat Rastoder (SDP).
0 komentar(a)
Sastanak DPS i SDP, Foto: Vesko Belojević
Sastanak DPS i SDP, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.05.2011. 06:51h

Članovi najužih rukovodstava DPS-a i SDP-a počeli su juče razgovore o politici Vlade u oblasti energetike, kako bi pokušali da usaglase stavove, s obzirom na to da SDP nagovještava protivljenje gradnji hidrocentrala na Morači po modelu koji je zamislila doskorašnja Vlada Mila Đukanovića i da najavljuje odlučno protivljenje planu da italijanska kompanija A2A postane većinski vlasnik Elektroprivrede.

“Razgovor je bio konstruktivan i pričali smo isključivo o energetici, odnosno o onome što je SDP saopštavala u javnosti. Nastavićemo konsultacije narednih dana”, kazao je “Vijestima” jedan od učesnika sastanka.

Dvosatni sastanak, koji je inicirao premijer Igor Lukšić, održan je u vili “Gorica”, a nakon njega niko od učesnika nije davao izjave novinarima.

Osim Lukšića i lidera DPS-a i SDP-a, Mila Đukanovića i Ranka Krivokapića, u vili “Gorica” su juče bili potpredsjednici Vlade Duško Marković (DPS) i Vujica Lazović (SDP), kao i Skupštine Željko Šturanović (DPS) i Rifat Rastoder (SDP).

Skupština Crne Gore je nedavno inicijativom PzP-a pozvana da insistira da Vlada obustavi proceduru za izgradnju hidroelektrana na Morači, jer taj projekat nije isplativ za državu.

Većinska podrška zahtjevu će zavisiti od volje poslanika SDP-a.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: