Krivokapić: Rušenje zidova crkve je potvrda da zakon važi za sve

Ministri su samo pomogli da se taj snažan osjećaj vrati u naše društvo, što je naša prva evropska obaveza
82 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2011. 14:26h

Odlukom da sruši zidove crkve na Svetom Stefanu, Crna Gora je pokazala da je vratila snagu zakona i potvrdila da zakon važi jedanako za sve, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić.

Odgovorajući na pitanje da li će ministri iz Socijaldemokratske partije (SDP) u četvrtak prisustvovati sjednici Vlade, Krivokapić je kazao da je njihov dolazak na sjednice od početka bio najmanje važno pitanje.

„Vlada je najobaveznija da obezbjedi snagu zakona, jer je to njena osnovna funkcija. Ministri su samo pomogli da se taj snažan osjećaj vrati u naše društvo, što je naša prva evropska obaveza. Ovo je bio klasičan slučaj kako mora da izgleda vladavina prava“, rekao je Krivokapić.

Upitan da li na odluku Vlade da sruši crkvu Aleksandra Nevskog gleda kao na uspjeh SDP-a, krivokapić je rekao da se radi o uspjehu pravne države. SDP je za dvije decenije, kako je kazao, gradila uspjeh Crne Gore a partijske interese je stavljala u drugi plan.

Za Džomića procedura kao za ostale građane

„Da se ovdje priznaju uspjesi partija drugačije bi se dešavale stvari u Crnoj Gori. Država je pokazala da može da izađe iz jednog lošeg ritma odnosa prema zakonu“, rekao je Krivokapić.

Krivokapić je rekao da Džomić treba da se žali MUP-u, ako je bilo nekih propusta, nakon čega će ministsrtvo odlučiti

Komentarišući najave da će pravnom savjetniku Mitropolije crnogorsko primorske Veliboru Džomiću uskraćeno produženje boravka u Crnoj Gori i poništena lična karta, Krivokapić je kazao da i za njega važi procedura kao i za sve ostale građane.

On je rekao da Džomić treba da se žali MUP-u, ako je bilo nekih propusta, nakon čega će ministsrtvo odlučiti. „Sve je to građanski status, u osvom slučaju stranaca u Crnoj Gori. Odnos prema strancima je zakonom regulisan i dio je naših strogih obaveza“.

Galerija

Bonus video: