Milačić: Pitanje NATO-a nije završeno

“Nalazimo se u epicentru jedne velike prevare, a to je Bar. Oni su nas na silu ugurali u NATO, mimo volje većine upravo zbog Bara, najviše zbog vaše i naše luke i to traje godinama i decenijama”, rekao je Milačić.
67 pregleda 90 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Marko Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 06.04.2018. 11:38h

Pitanje NATO-a nije završeno, jer je Crna Gora gurnuta pod tepih tog vojnog saveza, mimo volje većine zbog Bara i Luke Bar, ocijenio je predsjednički kandidat Marko Milačić.

On je na konvenciji u Baru kazao da ne odobrava stavove pojedinih opozicionih političara koji su odustali od te velike nacionalne teme.

Milačić je, kako je saopšteno iz Prave Crne Gore, kazao da mu je neprihvatljiv stav predsjedničkog kandidata Mladena Bojanića, koji je rekao da poštuje činjenicu da je Crna Gora dio NATO alijanse.

”Sad pitam one koji planiraju da glasaju za njega, možda tu ima i Srba, kako oni reaguju na to? Šta oni misle o tome? Da li će tražiti neko objašnjenje i da li opet zbog navodno nekog višeg cilja da opet gurnemo najvažnije teme pod tepih”, rekao je Milačić.

On smatra da takav stav Bojanića i drugih političara, dovodi do situacije da taj vojni savez državu gura pod tepih.

”Pričali su godinama kako ima važnijih tema, kako treba da govorimo samo o ekonomiji. Tačno je da treba da govorimo o ekonomiji, ali bez ovog 'samo'. Godine su prolazile i šta smo gurnuli pod tepih? Nijesmo gurnuli NATO pitanje pod tepih, nego smo gurnuli Crnu Goru pod NATO tepih”, smatra Milačić.

On je kazao i to da je Bar epicentar NATO prevare.

“Nalazimo se u epicentru jedne velike prevare, a to je Bar. Oni su nas na silu ugurali u NATO, mimo volje većine upravo zbog Bara, najviše zbog vaše i naše luke i to traje godinama i decenijama. Odavno su oni namjerili ovu luku, čak i više nego čitav ostatak Crne Gore”, rekao je Milačić.

On je kazao i da želi da pokaže da se može voditi politika dostojna predaka, ali istovremeno moderno i veoma savremeno.

Zato će, kako je rekao, stati u odbranu ekonomije i budžeta, Njegoša i Marka Miljanova, duhovnosti i tradicije.

Komentarišući izjavu predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS), Mila Đukanovića da će legitimnom silom odgovoriti na nedavna višestruka ubistva u Crnoj Gori, Milačić mu je poručio da napusti politiku i time će kriminal nestati.

”Đukanović je poslije tri decenije odlučio da riješi problem kriminala, za što mu tri decenije nijesu bile dovoljne. Želim da mu pomognem u tome i da mu dam jedan savjet kako to da uradi. Neka on i njegova kriminalna bratija napuste politiku i pitanje kriminala će biti riješeno”, zaključio je Milačić.

JWPlayer video mesto

Bonus video: