Lukšić se još nada ministrima iz SDP-a

Do najavljenog susreta sa Lukšićem i predsjednikom Demokratske partije socijalista Milom Đukanovićem, neće doć zbog sjednice Kolegijuma na kojoj se raspravljalo o izbornom zakonu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2011. 18:23h

Iako je lider Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić najavio da ministri iz njegove partije neće doći u četvrtak na sjednicu Vlade ako se zidovi crkve na Svetom Stefanu ne sruše, premijer Igor Lukšić ih očekuje.

“Premijer je na ovu temu saopštio svoje stavove i očekivanja, koja su javnosti poznata”, kratko je odgovoreno iz Vlade na pitanja kako Lukšić komentariše Krivokapićevu najavu o nedolasku ministara, šta će preduzeti ako ne dođu i do kad će da toleriše njihove izostanke.

Lukšić je sinoć rekao da ne vidi apsolutno nijedan razlog zašto vlada na narednoj sjednici u četvrtak ne bi bila u punom sastavu... i zašto ovako jedno racionalno rješenje ne bi bilo prihvaćeno.

Lukšić je sinoć rekao da ne vidi apsolutno nijedan razlog zašto vlada na narednoj sjednici u četvrtak ne bi bila u punom sastavu

Vlada je juče predložila da se postojeći nelegalno sagrađeni zidovi crkve Aleksandra Nevskog sruše. Na temeljima tog vjerskog objekta treba da se izgradi crkva Svete Gospođe. Ministri iz SDP-a Vujica Lazović, Ivan Brajović i Andrija Lompar napustili su prošlu sjednicu Vlade jer ona nije, kako je prvobitno planirala, porušila zidove crkve.

Krivokapić: Zakoni da važe prvo za vladu, pa za ostale

Krivokapić je novinarima na Cetinju kazao da trojica ministara neće dolaziti na sjednice Vlade dok se ne ispoštuje zakon i ne uklone zidovi na temeljima crkve na Svetom Stefanu. On je „vladi poručio da zakoni, prije svega, treba da važe za nju, pa onda za sve ostale.

Šef SDP-a je novinarima kazao da će lako uočiti hoće li ministri u četvrtak u vladu: “Snimićete lokaciju na Svetom Stefanu i znaćete hoće li ministrri SDP prisustvovati sjednici Vlade”.

Govoreći o rušenju koje je predložila Vlada, on je kazao da to rješenje ima proaktivnih elemenata, te da ga je strah da se ne upadne u grešku, tako što će se dati politički uputi stručnim tijelima.

“Ukoliko se budu davali savjeti, recimo Zavodu za zaštitu spomenika kulture, kako da preduzima aktivnosti, onda bi se time stvorila opasnost da se uđe nove greske. Nadam se da će se to izbjeći.

Ali, suštinski je važno da poznanju prava privedemo sve one koji krše zakon, pogotovo u oblastima koje su politički osjetljive. Mislim da smo na dobrom putu, ali sačekaćemo rezultate”, rekao je Krivokapić.

Do najavljenog susreta sa Lukšićem i predsjednikom Demokratske partije socijalista Milom Đukanovićem, neće doći zbog, kako je objasnio Krivokapić, sjednice Kolegijuma na kojoj se raspravljalo o izbornom zakonu.

Galerija

Bonus video: