Rama podržao Đukanovića: Radi se o jasnom proevropskom izboru

Na sastanku su, kako je saopšteno iz DPS-a, razmotrena pitanja partijske saradnje među strankama u regionu, PES-u, Evropskom parlamentu i Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope
36 komentar(a)
Edi Rama, Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Edi Rama, Milo Đukanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 06.04.2018. 09:13h

Predsjednik Socijalističke partije i premijer Albanije, Edi Rama, pozdravio je odlične odnose s Crnom Gorom i podržao predsjedničkog kandidata Demokratske partije socijalista (DPS), Mila Đukanovića na predstojećim izborima.

On je, na Balkanskoj konferenciji Partije evropskih socijalista (PES), čiji je domaćin bila Socijalistička partija Albanije, kazao da se radi o jasnom proevropskom izboru koji garantuje dalju stabilnost i napredak regiona.

Na sastanku PES-a u Tirani, koji je održan kao nastavak konferencije u Podgorici, učestvovao je predsjednik Komisije za međunarodnu saradnju, evropske i evroatlantske integracije Glavnog odbora DPS-a, Aleksandar Andrija Pejović.

Na sastanku su, kako je saopšteno iz DPS-a, razmotrena pitanja partijske saradnje među strankama u regionu, PES-u, Evropskom parlamentu i Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Razgovarano je i o ulozi civilnog društva i privrednog sektora u pregovorima i procesu integracije u Evropsku uniju (EU).

Pejović je kazao da je od izuzetnog značaja da se održi planirana dinamika procesa integracije u regiji i zahvalio evropskim socijalistima na stalnoj podršci i fokusu koji imaju prema Zapadnom Balkanu, kako kroz direktnu političku saradnju sa sestrinskim partijama, tako i kroz regionalne inicijative.

On je rekao da je značajno pravilno i pravovremeno uključivanje privrede i cjelokupnog civilnog društva u pregovarački proces.

Bonus video: