Mugoša: Građani su me birali, oni me mogu i smijeniti

Gradonačelnik je rekao da “ne želi da govori u ime druge partije i da se bavi pretpostavkama”
0 komentar(a)
mugoša, Foto: Vesko Belojević
mugoša, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.05.2011. 17:22h

Iako je sjednica gradske Skupštine, na kojoj će se odbornici izjasniti o inicijativama za njegovu i smjenu predsjednika Raška Konjevića, zakazana za 17. maj, gradonačelnik Miomir Mugoša je izbjegao direktan odgovor na pitanje da li će njegova partija podržati Konjevićevu smjenu, poručujući da ne bi ništa prognozirao.

"Mi smo važeća koalicija i DPS poštuje koalicioni sporazum i to će raditi do kraja. Šta će biti, vidjećemo. Razni scenariji su mogući, možda se i ta inicijativa može obesmisliti ", kazao je Mugoša, dodajući da “ne želi da govori u ime druge partije i da se bavi pretpostavkama”.

Nešto sigurniji, Mugoša je bio u vezi s inicijativom za njegovo razrješenje, objašnjavajući da ga u postojećoj pravnoj infrastrukturi „mogu smijeniti samo građani”.

"Građani su me birali, i oni me mogu smijeniti. Zahtjev je u formalnom smislu moguć, ali inicijativa je takve pravne sudbine, da se odbornici moraju prvo izjasniti o povjerenju ili nepovjerenju, u šta sumnjam da će biti", poručio je Mugoša.

Položen vijenac u atrijumu bivše zgrade SDK

Ako i bude pokrenuta procedura referenduma, gradonačelnik je objasnio da se taj postupak ne može sprovesti u roku kraćem od tri mjeseca, te da bi, s obzirom na to da su izbori održani desetog septembra prije pet godina, posljednji datum sjednice na kojoj bi se birao gradonačelnik bio 25. avgust.

Gradonačelnik je, povodom 67 godina od savezničkog bombardovanja Podgorice, koje je za sobom ostavilo 600 nevinih žrtava, sa svojim saradnicima položio vijenac na spomen-obilježju žrtvama, u atrijumu bivše zgrade SDK.

"To je datum koji nikada ne treba zaboraviti. Ne zaboraviti da je Podgorica, poslije Drezdena, najviše urušen grad u Drugom svjetskom ratu, koja se srećom izgradila, i gradiće se i za buduće generacije", kazao je Mugoša.

Bonus video: