Šćekić ostaje gradonačelnik Berana, Obradović na čelu SO?

Na prvoj narednoj sjednici Skupštine opštine biće izabran predsjednik iz reda Demokrata
552 pregleda 0 komentar(a)
Berane izbori, Dragoslav Šćekić, Vladimir Joković, Foto: Zoran Đurić
Berane izbori, Dragoslav Šćekić, Vladimir Joković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.04.2018. 15:50h

U Beranama je postignut dogovor formiranja lokalne vlast, saznaju "Vijesti".

Na prvoj narednoj sjednici Skupštine opštine (SO) biće izabran predsjednik iz reda Demokrata, a odmah nakon te sjednice, novoizabrani predsjednik SO sazvaće novu sjednicu na kojoj će birati predsjednika Opštine.

"Vijesti" nezvanično saznaju da će predsjednik Opštine ostati dosadašnji gradonačelnik Dragoslav Šćekić, dok će za predsjednika SO biti izabran predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Berane Novica Obradović.

Sagovornik "Vijesti" koji je učestvovao u pregovorima rekao je da je osim dvije najveće funkcije dogovorena raspodjela i nekih nižih funkcionerskih mjesta.

"Sada se nadamo da će formiranje vlasti ići brzo, a najbitnije je da se poslije konstitutivne sjednice i izbora predsjednika skupštine i opštine usvoji budžet, kako bi vlast mogla da funkcioniše."

Konstitutivna sjednica zakazana je za 12. aprila nakon čega će biti zakazana sljedeća.

Na lokalnim izborima 4. februara opozicija je "odbranila" vlast u Beranama. Koalicija “Zdravo Berane”, sa 14 mandata, i Demokratska Crna Gora sa četiri odbornika dobile su potrebnu većinu za formiranje vlasti u tom gradu, dok je koalicija Demokratske partij socijalista, Socijaldemokrata i Bošnjačke stranke osvojila 17 mandata.

Bonus video: