Poslanik DPS-a Dragan Đurović prošle godine zaradio 53 hiljade eura

Đurović je jedan od poslanika koji nikada ne diskutuje na sjednicama Skupštine niti odborima parlamenta
147 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.05.2011. 08:32h

Poslanik Demokratske partije socijalista i direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Dragan Đurović prošle godine je zaradio preko 53 hiljade eura, objavila je Komisija za sprečavanje konflikta interesa.

Od Skupštine Crne Gore je dobijao paušal od 258 eura, a u Agenciji je primao platu od 2.990 eura. Tu, međutim, nije uračunat minuli rad. Od aprila prošle godine, mjesečna primanja poslanik DPS-a uvećao je za 477 eura koje je dobijao kao zamjenik predsjednika Nacionalnog odbora za bezbjednost vazdušnog prostora.

Đurović je od izdavanja stana od 85 kvadrata u Podgorici, kako se navodi u njegovom imovinskom kartonu, u proteklih 11 mjeseci prošle godine prihodovao ukupno 9.900 eura.

U imovinski karton, jedan od poslanika koji nikada ne diskutuje na sjednicama Skupštine niti odborima parlamenta, upisao je stan od 138 kvadrata u Podgorici, koji je kupio od kredita i sredstava dobijenih od Vlade Crne Gore. Vlasnik je i 12,6 rala poljoprivrednog zemljišta u Danilovgradu gdje ima i dvije hiljade kvadrata kamenjara.

Rok za vraćanje nešto preko 34 hiljade eura kredita je 10 godina. Đurovićeva supruga Tamara, zaposlena u Službenom listu Crne Gore, mjesečno je primala platu od 1.190 eura. Na njeno ime je u golf iz 2006.

Bonus video: