Dok Lukšić očekuje ministre SDP-a, oni najavljuju da neće doći

SDP očekuje da će Vlada sprovesti već donijetu odluku o uklanjanju bespravne gradnje i vraćanje lokacije u prvobitno stanje shodno zakonu
108 pregleda 0 komentar(a)
lukšić na sajmu, Foto: Zoran Đurić
lukšić na sajmu, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.05.2011. 19:26h

Predsjednik Vlade Igor Lukšić kazao je da uživa nepodjeljenu podršku predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS), ističući da nikome od partijskih čelnika nije nudio ostavku.

"Nisam u bilo kom obliku nikakvu ostavku nudio bilo kome.. Apsolutno uživam podršku svih članova predsjedništva DPS-a", kazao je Lukšić novinarima na otvaranju Podgoričkog sajma knjiga.

On je kazao da očekuje da će ministri iz Socijaldemokratske partije (SDP) doći na jednicu Vlade, ističući da je pred njegovim kabinetom puno važnih odluka oko kojih treba odlučivati.

Njegova Vlada, kako je kazao, treba da se pozabavi pitanjem auto-puta, reformom javne uprave i daljom koordinacijom ekonomske politike.

"Ja očekujem da će oni doći na sjednicu Vlade zato što mislim da nas očekuje jako puno važnih pitanja oko kojih treba odlučivati, jer smo daleko od toga da budemo zadovoljni sa ekonomskim stanjem. Mislim da se treba koncentrisati na ta pitanja i zaista očekujem kao i do sada pun doprinos SDP-a", rekao je on.

Ako ne dođu, tražiće njihovu smjenu

Na pitanje šta će uraditi ako ministri iz SDP-a ipak ne dođu na sjednicu, Lukšić je ostao pri stavu da će tražiti njihovu smjenu.

Nakon što je iz SDP-aprošle nedjelje najavljeno da će od sada na sjednice slati pomoćnike ministara, Lukšić je rekao da će u tom slučaju od Skupštine tražiti smjenu neposlušnih članova kabineta.

"Ja mislim da ne treba da pojašnjavam ono što je već rečeno", odgovarajući kako će se ponašati ako ministri danas ne dođuna sjednicu.

Lukšić je rekao i da Vladina Komisija još nije izašla sa zaključcima o crkvi Aleksandra Nevskog na Svetom Stefanu.

On je ocjenio da je to prijevremeno vladino tijelo u fazi kada je kvalitet mnogo važniji od broja dana, ističući da to ne znači da će komisija previše probiti rok.

"Ja znam da su se trudili da pribave određenu dokumentaciju čak iz inostranstva i u zavisnosti od toga će nalazi komisije biti brzo gotovi. Računam da ćemo imati na stolu nekoliko opcija. Nakon toga ćemo u saradnji sa zakupcem ostrva Sveti Stefan, jer procjenjujemo da je to pitanje od ključnog značaja za dalji razvoj turizma, sjesti i dogovoriti najpovoljniju opciju. Onda ćemo vidjeti kako to realizovati i predložiti Vladi konačno rješenje", kazao je Lukšić.

Iz SDP-a najavili odusustvo

Ministri Socijaldemokratske partije (SDP) neće prisustvovati sjednicama Vlade dok ona ne sprovede sopstvenu odluku o rušenju zidova podignutih na temeljima crkve Svetog Aleksandra Nevskog na Svetom Stefanu."SDP očekuje da će Vlada sprovesti već donijetu odluku o uklanjanju bespravne gradnje i vraćanje lokacije u prvobitno stanje shodno zakonu. Naši ministri neće do tada prisustvovati sjednicama Vlade", saopšteno je Vijestima iz SDP-a.

Bonus video: