Živković: Miodrag Živković je uvijek nastupao zvanično

"Ovo reagovanje pišem isključivo zbog manjeg dijela crnogorske javnosti do koje mi je stalo"
670 pregleda 1 komentar(a)
Miodrag Živković, Foto: Luka Zeković
Miodrag Živković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.05.2011. 08:14h

Bivši lider LSCG-a Miodrag Živković kazao je da je on uvijek i na svakom mjestu, sam ili u delegaciji, nastupao isključivo zvanično i protokolarno.

Živković je reagovao na tekst objavljen u jučerašnjim “Vijestima” pod naslovom “Uoči pregovora Marović se žalio na ujed pčele”, u kojem ga osnivač i dugogodišnji lider LSCG-a Slavko Perović optužuje da se 2001. tokom pregovora o formiranju koalicije sa DPS-om i SDP-om prilično neformalno ponašao tokom sastanka u vili “Gorica” sa tadašnjim najvišim čelnicima DPS-a i SDP-a Milom Đukanovićem, Svetozarom Marovićem, Žarkom Rakčevićem i Rifatom Rastoderom.

Perović je u svom blogu opisao kao srdačan susret Živkovića i Đukanovića. Naveo je da, kada je funkcioner liberala pružio ruku, Đukanović mu je odmah zavrnuo, što je Živkovića natjeralo da se savije.

Pokušava da zaboravi politički brlog

Reagovanje Živkovića prenosimo integralno:

"Nažalost, nekima nikada nije dosta politike i gnusnih podmetanja"

“Nakon povlačenja iz političkog života odbio sam bezbrojne molbe medija u Crnoj Gori da komentarišem politička dešavanja sa jedinom željom da zauvijek napustim taj “brlog” koji nazivaju politikom, u kojem sam nažalost proveo isuviše dug i značajan dio svog života. Utoliko više žalim zbog povoda ovog reagovanja.

Živeći miran život u privatnosti, daleko od političke scene pokušavam zaboraviti puno toga ružnoga i okrutnoga što je politika “na crnogorski način” nosila sa sobom.

Nažalost, nekima nikada nije dosta politike i gnusnih podmetanja, pokušavajući na taj način stvarati sopstvene - subjektivne i izvitoperene od neistina vrijednosne sudove, ne vodeći računa o vrijeđanju elementarnog dostojanstva onih koje pominju u svojim suludim opservacijama.

Želio sam da sačuvam LSCG u najljepšim sjećanjima

Nakon ljudskog razlaza sa Slavkom Perovićem, jer naš politički razlaz je barem za mene bio manje značajan, uzdržavao sam se da komentarišem vrijeme i događaje koji su činili značajan i važan dio naših života.

"Želim samo jasno i glasno poručiti da je najgnusnija obmana, podvala i laž način kako to želi u navedenom tekstu Slavko Perović predstaviti Miodraga Živkovića"

Kažem namjerno “naših života” jer je naš LSCG bio nešto sasvim drugačije na političkoj sceni Crne Gore, od ostatka te i takve scene, koja se do danas, nažalost, nije promijenila.

Uzdržavao sam se od reagovanja i komentara jer sam želio sačuvati onaj i onakav LSCG u najljepšim i najplemenitijim sjećanjima, a i nas same od zluradih komentara onih (a uvijek ih je bilo mnogo) koji bi uživali u jednom takvom obračunu na prljavoj političkoj sceni Crne Gore.

Na moju žalost, Slavko Perović se ponašao drugačije nakon našeg razlaza, što radi i sada na svom blogu iz kojeg “Vijesti” izvlače pikanterije ublažavajući u velikoj mjeri uvredljivu terminologiju autora koja u osnovnoj verziji obiluje vulgarnošću i prostaklukom.

Ni sada nemam namjeru komentarisati tekst Slavka Perovića objavljen u “Vijestima”, niti posebno polemisati o njegovim stavovima u tom tekstu jer oni ne zaslužuju moj ozbiljan komentar.

"Koristeći se gnusnim lažima, sada Slavko Perović pokušava čitalačkoj javnosti prikazati moj odnos sa Milom Đukanovićem prisnim"

Želim samo jasno i glasno poručiti da je najgnusnija obmana, podvala i laž način kako to želi u navedenom tekstu Slavko Perović predstaviti Miodraga Živkovića, prilikom zvaničnih pregovora LSCG-a i tadašnje aktuelne vlasti, nažalost do danas nepromijenjene.

Perović se koristi gnusnim lažima

Istine radi, u svim komunikacijama sa zvaničnim predstavnicima vlasti Miodrag Živković je uvijek i na svakom mjestu, sam ili u delegaciji nastupao isključivo zvanično i protokolarno. Upravo takvo ponašanje je obilježilo i sastanak koji opisuje Slavko Perović u svom tekstu, pokušavajući mu danas, svojim neistinama dati drugačiju dimenziju.

"Uostalom i rezultat pregovora o kojima piše Perović najbolje govori, o kakvoj se prisnosti radilo na tom sastanku"

Koristeći se gnusnim lažima, sada Slavko Perović pokušava čitalačkoj javnosti prikazati moj odnos sa Milom Đukanovićem prisnim, zanemarujući i namjerno zaboravljajući da između mene i Mila Đukanovića nikada nije postojala privatna komunikacija, već isključivo zvanična, a koliko je taj odnos bio prisan najbolje govori sudski postupak koji je protiv mene kasnije vođen, upravo po tužbi Mila Đukanovića.

Uostalom i rezultat pregovora o kojima piše Perović najbolje govori, o kakvoj se prisnosti radilo na tom sastanku.

Ovo reagovanje pišem isključivo zbog manjeg dijela crnogorske javnosti do koje mi je stalo, a ne nikako zbog ubjedljivo većinskog dijela te javnosti koju Slavko Perović zabavlja svojim tekstovima”.

Bonus video: