Nepostojanje saglasnosti ne ugrožava vladajuću koaliciju

Predsjednik kluba poslanika SNP-a Aleksandar Damjanović očekuje da će premijerskom satu i poslaničkim pitanjima u parlamentu, 10. i 11. maja, prisustvovati ministri i iz DPS-a i SDP-a
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.05.2011. 16:11h

Nepostojanje saglasnosti o ključnim pitanjima između Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP) neće ugroziti vladajuću koaliciju, jer ona funkcioniše po principu sopstvenih, a ne interesa građana Crne Gore, smatraju u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP).

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić saopštio je ranije da narednoj sjednici Vlade neće prisustvovati ministri iz te partije, već njihovi pomoćnici, nakon što su Ivan Brajović, Andrija Lompar i Vujica Lazović u četvrtak napustili sjednicu, jer nije realizovana odluka sa prethodne o rušenju bespravno započete crkve na Svetom Stefanu.

Predsjednik kluba poslanika SNP-a Aleksandar Damjanović očekuje da će premijerskom satu i poslaničkim pitanjima u parlamentu, 10. i 11. maja, prisustvovati ministri i iz DPS-a i SDP-a.

“Bez obzira na događaje do utorka, očekujemo da u utorak i srijedu u parlamentu bude Vlada, odnosno premijer na čelu svih ministara”, kazao je Damjanović agenciji MINA.

On je rekao da građani Crne Gore očekuju reakciju DPS-a, koji je jednoglasno predložio i podržao Lukšića za premijera prije svega četiri mjeseca.

“Ako se tu nešto promijenilo, onda će to svakako imati posljedice po političku scenu u Crnoj Gori”, naveo je Damjanović.

“Bez obzira što ne postoji saglasnost ni oko jednog ključnog pitanja između DPS i SDP-a, kao vladajuće koalicije, to neće ugroziti koaliciju, jer ona funkcioniše po principu interesa koalicije, a ne građana države Crne Gore”, ocijenio je Damjanović.

Kako je dodao, doprinos SDP-a u rezultatima koalicije nije lako ni izmjeriti, sudeći po parlamentarnim izborima.

Bonus video: