Lukšić tvrdi da je on zakazao sastanak sa Krivokapićem u srijedu

Sastanku će prisustvovati premijer Igor Lukšić, potpredsjednici Vlade Duško Marković i Vujica Lazović i potpredsjednici Skupštine, Željko Šturanović i Rifat Rastoder.
52 pregleda 0 komentar(a)
Lukšić Krivokapić, Foto: Arhiva Vijesti
Lukšić Krivokapić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.05.2011. 14:38h

Sastanak predstavnika Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP) organizovan je na inicijativu predsjednika Vlade Igora Lukšića, a tema je usaglašavanje koalicione politike u oblasti energetike, saopšteno je agenciji MINA iz Vlade.Radio Antena M ranije je objavila da je će se predsjednici DPS-a i SDP-a Milo Đukanović i Ranko Krivokapić sastati u srijedu sa čelnicima izvršne i zakonodavne vlasti. Sastanku će prisustvovati premijer Igor Lukšić, potpredsjednici Vlade Duško Marković i Vujica Lazović i potpredsjednici Skupštine, Željko Šturanović i Rifat Rastoder.Antena M je objavila da je sastanak zakazao Đukanović, u petak popodne, a inicirao ga je još prije dvadesetak dana Krivokapić, radi analize prvih stotinu dana rada Vlade. Sve okolnosti, međutim, upućuju da će prva tačka dnevnog reda biti spor povodom bespravne gradnje SPC na Svetom Stefanu.

Sastanak, kojem od čelnih ljudi države neće prisustvovati jedino predsjednik Filip Vujanović, biće održan dan uoči sjednice Vlade na kojoj ad hoc formirana Komisija treba da podnese izvještaj o "istorijskim, kulturnim, pravnim, ekonomskim i drugim aspektima" bespravne gradnje objekta na ostacima crkve iz XV vijeka i predloži Vladi pravce budućeg postupanja sa ciljem da se identifikuju sve zakonski utemeljene opcije".

Sastanak je zakazan odmah nakon oštre polemike Krivokapića i Lukšića zbog promjene Vladinog stava o pokušaju SPC da, mimo zakona, obnovi crkvu Aleksandra Nevskog.

Predsjednik Skupštine i SDP tada je kazao kako Vlada nema snage da sprovodi zakone, podržao je odluku ministara socijaldemokrata da napuste sjednicu Lukšićevog kabineta i saopštio da je takvom kapacitetu Vlade primjereno prisustvo pomoćnika ministara.Lukšić je, preko Biroa za odnose sa javnošću, odbacio je optužbu da Vlada ne sprovodi zakone i poručio da samo on odlučuje ko će prisustvovati sjednici njegovog Kabineta

Bonus video: