Potpredsjednik Opštine Budva bivši savjetnik Svetozara Marovića?

Kćerka potpredsjednika DPS Svetozara Marovića, Milena, ostaje menadžerka grada. Šefica Kuljačinog kabineta Danijela Marotić postaje načelnica urbanizma
710 pregleda 0 komentar(a)
milan vučinić, Foto: Boris Pejović
milan vučinić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.04.2011. 15:06h

Svečani koktel u zgradi Opštine povodom jučerašnje inaguracije novog gradonačelnika Budve Lazara Rađenovića, za mnoge funkcionere iz dosadašnjeg saziva, po svemu sudeći bio je i oproštajni.

Iako su mnogi načelnici, očekivali da će zadržati pozicije koje su držali punih pet godina, neki su i strahovali da će se obistini najave o potpunoj rekonstrukciji nove vlasti pod vođstvom Rađenovića.

Bivši načelnik u ANB-u

Rađenović je danas, prvog dana od kada je preuzeo funkciju gradonačelnika, razgovorao sa dosadašnjim sekretarima sekretarijata i mogućim novim kadrovima.

Do zamjene neće doći ni na mjestu načelnika za investicije, koje je od prije godinu dana, kada je Kuljača rekonstruisao kabinet, postvaljen Cvetko Pajković, dugogodišnji trener Odbojkaškog kluba Budvanska rivijera“ a potom i direktor ekspoziture Podgoričke banke u Budvi

Vučinić je bio dugogodišnji načelnik centra Agencije za nacionalnu bezbjednost - ANB Bar, nakon toga i načelnik uprave ANB u Podgorici, a u prošlom sazivu Vlade savjetnik vicepremijera Svetozara Marovića za politički sistem i unutrašnju i spoljnu politiku. U Marovićevom timu, Vučinić je bio zadužen za saradnju sa NVO sektorom u projektu zaštite lica koja prijavljuju korupciju.

Kuljačina šefica kabineta - načelnica urbanizma

Nova opštinska vlast biti osvježena ljepšim polom, pa će čak na četiri bitne funkcije u gradu od menadžerke, glavne administratorke do načelnica za opštu upravu i urbanizam, preuzeti dame.

Milena Marović, inače ćerka potpredsjednika DPS Svetozara Marovića, ostaće na funkciji menadžera grada, a Snežana- Žana Šćepanović ostaje na mjestu glavnog administratora.

Novine u kabinetu su svakako imenovanje dosadašnje šefice Kuljačinog kabineta Danijele Marotić za načelnicu urbanizma.

Rađenović, koji sve nade u izlazaka iz krize vidi u aktivnoj naplati javnih prihoda, prije svega poreza i komunalija, kroz formiranje posebne poreske uprave, još nije odlučio ko će preuzeti tu važnu funkciju

Ona će na to mjesto zamijeniti dosadašnjeg sekretara Zlatka Dragovića, koji će najvjerovatnije preuzeti rukovodeću funkciju u Komunlnom preduzeću.

Imajuću u vidu da se dosadašnja Agencija za planiranje prostora i sekretarijat za za urbanizama spajaju, to će funkcija Marotićeve biti mnogo „teža“.

Tanja Kažanegra u sekretarijatu za opštu upravu

Do smjene je došlo i u Sekretarijatu za opštu upravu, gdje je mjesto načelnici ponuđeno Tanji Kažanegri, nekadašnjoj direktorki Turističke organizacije Budve.

Kažanegra koja će na tom mjestu zamijeniti Rajku Špadijer, imaće važnu ulogu u formiranju takozvanog građanskog biroa.

Smjena je izvršena i u Sekretarijatu za komunalno stambene poslove, gdje je mjesto načelnika ponuđeno Nikoli Divanoviću, dosadašnujem direktoru „Akademije znanja“ ustanove koja gazduje zgradom Univerziteta.

U finasijama ništa novo

Još se ne zna na koju će funkciju dosadašnji načelnik Aco Ognjenović biti premješten, ali najvjerovatnije svoj radni angažman će nastaviti u Akademiji znanja.

Do zamjene neće doći ni na mjestu načelnika za investicije, koje je od prije godinu dana, kada je Kuljača rekonstruisao kabinet, postvaljen Cvetko Pajković, dugogodišnji trener Odbojkaškog kluba Budvanska rivijera“ a potom i direktor ekspoziture Podgoričke banke u Budvi.

SDP će najvjerovatnije zadržati svoja dva sekretarska mjesta, i to načelnika za finaijse, koje je pokrivao Mihailo Đurović i načelnika za pravne poslovne Novak Klisić.

Čeka se glavni poreznik

Rađenović, koji sve nade u izlazaka iz krize vidi u aktivnoj naplati javnih prihoda, prije svega poreza i komunalija, kroz formiranje posebne poreske uprave, još nije odlučio ko će preuzeti tu važnu funkciju.

U igri je nekoliko kandidata, a takođe još se ne zna da li će doći do kadropvske promjene na mjestu načelnika Komunalne policije koje je do sada pokrivao Željko Vorotović.

Novi gradonačelnik planira i da oformi posebnu službu za odnose sa javnošću, koja bi, osim komunikacije sa medijima, trebalo da ima i aktivaan odnos sa građanima.

Bonus video: