Rađenović izabran za gradonačelnika Budve

Za izbor Rađenovića glasali su odbornici DPS, SDP, dok su ruke protiv njegovog izbora podigli odbornici PZP i Narodne stranke
0 komentar(a)
Lazar Rađenović, Foto: Vesko Belojević
Lazar Rađenović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 27.04.2011. 13:37h

Lazar Rađenović novi je gradonačelnik metropole turizma, peti po redu u protekloj deceniji, koji će u narednih četiri godine voditi budvu-odlučila je Skupština opštine , glasovima 20 od ukupno 23 prisutna odbornika.

Uoči glasanja skupštinsku salu napustio je klub odbornika SNP ne želeći da daju legitimite.

Za izbor Rađenovića glasali su odbornici DPS, SDP, dok su ruke protiv njegovog izbora podigli odbornici PZP i Narodne stranke.

Tokom gotovo petočasovne skupštinske diskusije, opozicija je ostala pri stavu da je Rađenović dio tima koji je Budvu doveo u izuzetno tešku finanijsku situciju, te da je Vlada trebala da uvede prinudnu upravu i raspiše izbore, dok su odbornici DPS, navodili da je on pravi čovjek koji je spreman da riješi nagomilane probleme.

Pravi čovjek za rješenje problema

"Moramo podvući crtu, suočiti se sa dugom koji je evidentan ne u malom iznosu od 60 miliona eura i odmaha definisati strategiju upravljanja dugom. Kratkoročni cilj jeste obezbjeđenje likvidnosti lokalnog budžeta kako bi se omogućilo ažurno servisiranje obaveza Opštine, apsolutno sa prioritetom da se obezbijedi redovnost isplata zarada zaposlenih", poručio je Rađenović u svom ekspozeu.

On je istakao da "to neće biti nimalo lako, jer planirane mjere štednje planiraju niz nepopularnih aktivnosti".

"Smanjenje javne potrošnje u dijelu tekućih rashoda ostvariće se kroz smanjenje broja zaposlenih. Nastojaćemo da ovaj proces kvalitetno sprovedemo, obezbjeđenjem adekvatnih otpremnina, kako bi on izazvao što manje posljedica, ali i sa velikom odlučnošću da se izdatak za zarade u apsolutnom iznosu značajno smanji", kazao je Rađenović uz napomenu da će Opština i dalje finansirati kulturu, sport, te raditi sve da i Budva i dalje ostane glavni grada crnogorskog turizma

Bonus video: