Vuksanović: Pravili su se planovi da se Luka Bar rasproda i da profit ide namještenim partnerima DPS-a

"Svaka njihova privatizacija nas je skupo koštala i zato će Luka ostati naša. Luka koja će širiti svoj biznis, koja će zapošljavati naše građane, koja će biti jedan od stubova razvoja čitave Crne Gore", kazala je Vuksanović
78 pregleda 20 komentar(a)
Draginja Vuksanović, Foto: Izborni štab Draginje Vuksanović
Draginja Vuksanović, Foto: Izborni štab Draginje Vuksanović
Ažurirano: 05.04.2018. 13:13h

Luka Bar je biser ovoga grada, uspješna i profitabilna kompanija, koja zapošljava ljude i koja ima sjajnu perspektivu razvoja, saopštila je kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) za predsjednicu Crne Gore Draginja Vuksanović.

"Zato su se i pravili planovi da se ona rasproda i da profit od njenog poslovanja umjesto radnicima i državi Crnoj Gori ide van Crne Gore, namještenim partnerima DPS vlasti", kazala je Vuksanović.

Ona je danas kako je saopšteno iz njenog izbornog štaba u okviru posjete Baru obišla Luku Bar, Primorku i druge privredne kolektive u tom gradu.

"Mi slobodni građani Bara i Crne Gore uspjeli smo na kraju da ih odvratimo od nauma da rasprodaju u bescijenje Luku koju su stvarale generacije prije nas. Luku koja je gradila i Bar i Crnu Goru. Ponosna sam što sam i sama vodila borbu za spas Luke i što smo na kraju zajedno uspjeli. Spriječili smo ih i učinićemo to opet pokušaju li da građanima otmu jedan od najvitalnijih ekonomskih dobara Crne Gore", rekla je .

Ona je dodala da građani Bara neće niijemo posmatrati "kako se krčmi ono što su stvarale generacije naših đedova i očeva, kako se radnici ostavljaju na ulicu samo da bi izabrani tajkuni gomilali profit i iznosili iz zemlje".

"Svaka njihova privatizacija nas je skupo koštala i zato će Luka ostati naša. Luka koja će širiti svoj biznis, koja će zapošljavati naše građane, koja će biti jedan od stubova razvoja čitave Crne Gore. Nema razvoja Crne Gore sa politikom rasprodaje. Sačuvaćemo u državno vlasništvo sva vitalna monopolska dobra ove zemlje kako bi služila nama a ne tajkunima. 15. aprila završava se vrijeme pohare, dolaze promjene i bolji život za građane a dolazi i odgovornost za otuđenu elitu", izjavila je Vuksanović.

Bonus video: