Odbornička legitimacija i na drugim jezicima

Na lični zahtjev odbornika Skupštine glavnog grada, odbornička legitimacija će, pored crnogorskog, moći da se ispisuje i na srpskom, bosanskom, albanskom i hrvatskom jeziku.
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.04.2011. 16:06h

Za to se, na jučerašnjem Odboru za finansije, privredu i razvoj gradske skupštine, izborio odbornik Narodne stranke Slaviša Guberinić, čiji su amandman na Predlog novog poslovnika o radu, jednoglasno usvojili svi članovi tog odbora.

Na to je, istakao je Guberinić, „veoma ponosan”, te objasnio da je samo, shodno Ustavu, u amandmanu zahtijevao da se osim na crnogorskom, legitimacija ispisuje i na jeziku i pismu koji je u službenoj upotrebi, posebno akcentujući srpski jezik.

Isti Odbor, tokom rasprave o predlogu novog poslovnika, juče je zeleno svjetlo dao i za amandman SNP-a, kojim je preciziran postupak imenovanja sekretara odredbom da “ukoliko kandidat prvi put ne dobije potrebnu većinu, postupak se ponavlja sa drugim kandidatom”.

Primjedbe na izvještaj o radu gradonačelnika Miomira Mugoše

Članica Odbora Zdenka Popović (SNP) iznijela je primjedbe i na izvještaj o radu gradonačelnika Miomira Mugoše u prethodnoj godini, smatrajući da su u njemu samo sublimirani izvještaji o radu gradskih službi i organa.

Popović smatra da uopštenom izvještaju nedostaju mnoge informacije, na primjer, poput one kako je funkcionisao Savjet gradonačelnika.

"Interesuje me i način na koji se edukuju zaposleni u lokalnoj upravi, s obzirom na to da se stalno pozivaju na nedostatak kadrova, kao i zašto se, prilikom izrade raznih studija, angažuju strane konsultantske firme", kazala je Popović.

Zašto grad godinama unazad angažuje istu revizorsku kuću, te zašto nisu bolje iskorišćena sredstva iz IPP-a fondova, posebo u dijelu rješanja statusta socijalno ugroženog stanovništva, bile su samo neke od primjedbi Popovićeve za gradonačelnika.

Bonus video: