Komunisti se opet okupljaju

Koordinacioni odbor komunističkih partija (KP) i radničkih partija (RP) bivše Jugoslavije, ocijenio je da je u proteklih 20 godina divlji liberalni kapitalizam na prostoru nekadašnje države „napravio pravu pustoš u svim oblastima života“.
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2011. 15:35h

„Usvojeni su politički stavovi o oblicima i metodama vanparlamentarne klasne borbe i jačanja saradnje komunističkih i radničkih partija, a dogovoren je plan saradnje gradskih i opštinskih organizacija članica Koordinacionog odbora i obilježavanja značajnih datuma iz naše istorije“, navodi se u saopštenju predsjedavajućeg Koordinacionog odbora KP i RP Svetozara Markanovića.

Ističe se i da su dogovorene zajedničke akcije „za antinatovski protest u junu, proslavu 70. godišnjice oružanog ustanka naroda i narodnosti Jugoslavije i 50. godišnjice osnivanja Pokreta nesvrstanih“.

„Pokrenuta je i inicijativa o sagledavanju uslova pod kojima bi sve članice Koordinacionog odbora pristupile Udruženju antifašista jugoistočne Evrope. Između ostalog, razmatrano je i pitanje pokretanja postupka za povrat imovine Saveza komunista Jugoslavije“, istakao je Markanović.

Sastanku koji je organizovan kako bi se unaprijedila saradnja, te razmijenila iskustva i uskladile buduće partijske akcije, prisustvovali su Duško Malešević iz Saveza komunista Bosne i Hercegovine (BiH), Tomislav Stojkovski i Dmitar Vlahov iz KP Makedonije, Ivan Plješa i Vladimir Kapuralin iz SRP Hrvatske, Radislav Stanišič i Vladislav Vuković iz JKP Crne Gore, dok je Franc Trampuš iz Slovenije, član NKPJ, sastanku prisustvovao u svojstvu posmatrača.

Domaćin skupa bili su Komunisti Srbije koje su predstavljali Svetozar Markanović i Mikloš Olajoš Nađ.

Bonus video: