Milena Marović, kćerka Svetozara Marovića, potpredsjednica Budve?

Kao potpredsjednici se pominju i direktor Komunalnog preduzeća Đorđe Medin, te direktor Srednje mješovite škole Srđa Popović.
119 pregleda 0 komentar(a)
Milena Marović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milena Marović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.04.2011. 07:37h

Aktuelni potpredsjednik opštine Lazar Rađenović jedini je kandidata budvanskog DPS–a za mjesto budućeg gradonačelnika, potvrđeno je „Vijestima“ iz vrha ove partije u metropoli turizma.

O kandidaturi Rađenovića danas bi trebalo da se izjasni i opštinski odbor DPS-a.

Budućem gradonačelniku će biti „odriješene truke“ da formira svoj tim ljudi, a kako je ranije šef budvanske DPS-a Boro Lazović kazao za „Vijesti“, biće izvršena i kompletna rekonstrukcija aktuelnog funkcionerskog saziva.

Već sada se pominje da partija vidi na potpredsjedničkim mjestima dosadašnju menadžerku grada Milenu Marović, kćerku aktuelnog potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića, aktulenog direktora Komunalnog preduzeća Đorđa Medina, te direktora Srednje mješovite škole Srđu Popovića.

Rađenović već četiri i po mjeseca, od kada se doskorašnji prvi čovjek Budve i njegov zamjenik Rajko Kuljača i Dragan Marović nalaze u pritvoru u Spužu zbog istrage oko afere Zavala, vodi opštinu.

Nakon što su prije deset dana Kuljača i Marović podnijeli neopzive ostavke, iz DPS-a su najavili da neće dugo čekati na izbor njihovih nasljednika, kako bi se se kompletirala gradska uprava i počelo njeno intenzivnije funkcionisanje.

Ako bude izabran, Rađenović će biti najmlađi budvanski gradonačelnik

Rađenović je sve vrijeme figurirao kao jedini kandidat, što je nedavno „Vijestima“ kazao Lazović. On je naglasio da je Rađenović „pokazao kao spreman da preuzme rukovođenje Opštinom u možda jednom od najprelomnijih trenutaka u njenoj parlamentarnoj istoriji“.

Rađenović, koji je diplomirani ekonomista, moraće da zasuče rukave zbog teške finansijske situcije, dugova koji su oko 50 miliona eura, viška od 166 radnika, pripreme grada za sezonu.

Ako bude izabran, biće najmlađi budvanski gradonačelnik, a i njegov otac Ljubo Rađenović, jedan od vodećih ljudi hotelske grupe „Budvanska rivijera“, prije više od dvije decenije bio je u fotelji predsjednika Opštine.

O kandidaturi Rađenovića izjasniće se i vrh partije u Podgorici, a potom i Skupština opštine. Kako piše u Statutu Opštine, predsjednika Opštine predlaže u Skupštini najmanje četvrtina odbornika (budvanski parlament ima 32 odbornička mjesta od kojih 23 pripada kolaciji DPS–SDP, a od toga 20 DPS-u).

SNP zahtijeva vanredne izbore

Opozicija ima devet odbornika, pa u najjačoj opozicionoj partij smatraju nerelnim da mogu predložiti svoga kandidata.

“U ovom trenutku nije realno da bi SNP, sa podrškom onolikom koliku su nam građani dali na prethodnim izborima, mogao da ima svoga kandidata.

Zato mi tražimo raspisivanje novih izbora i očekujemo da bismo u koaliciji sa ostalim opozicionim partijama imali dovoljno odbornika da možemo razmišljati da imamo predsjednika opštine. Istina da u ovom trenutku to nije funkcijia koju bi neko rado poželio, ali mi smatramo da imamo dovoljno kapaciteta da bi sve ove nagomilane probleme u ovom trenutku mogli da riješimo”, kazao je “Vijestima“ predsjednik budvanskog SNP-a Veselin Marković.

Bonus video: