Subotićev advokat: Znate vi dobro kako sam postao konzul

Ni Ministarstvo vanjskih poslovanije nije objasnilo čime je zaslužio takav status i zašto to nije objavljeno na zvaničnom sajtu.
0 komentar(a)
Subotić, Foto: Arhiva Vijesti
Subotić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.04.2011. 06:49h

Advokat Frančesko Gala Trinkera, počasni konzul Crne Gore u Napulju, odgovorio je veoma drsko na pitanje “Vijesti” čime se bavio konzulat koji je pod njegovom nadležnošću od osnivanja i od njegovog dolaska na funkciju, rekavši da mu nije jasno na što novinar cilja, te da sve informacije o radu konzulata mogu regularno da se nađu na sajtu crnogorske Vlade, kao i na sajtu crnogorske ambasade u Rimu.

Trinkera je jedan od advokata srbijanskog biznismena Stanka Subotića Caneta, bliskog saradnika šefa DPS-a Mila Đukanovića, koji ga brane na suđenju za međunarodni šverc cigareta u Bariju.

Crnogorski počasni konzul dijeli kancelariju sa bivšim Đukanovićevim braniocem pred sudom u Bariju Enrikeom Tućilom.

Trinkera je počasni konzul od decembra 2009, ali to nije bilo objavljeno na sajtu Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVP). Iz te institucije je potvrđeno da je Trinkera počasni diplomata, ali nije objašnjeno čime je zaslužio takav status, zašto to nije objavljeno na zvaničnom sajtu i šta je on sve radio godinu i po dana za Crnu Goru.

Na pitanje kojim kanalima je ušao u kontakt sa crnogorskom Vladom, te zbog kojih njegovih zasluga i kompetentnosti je došlo do njegovog nominovanja, crnogorski počasni konzul je postao još drskiji i krenuo da završi razgovor.

“Znate vi vrlo dobro koji su kanali, pa potražite informacije na sajtu Vlade i ambasade Crne Gore”, ponovio je on, dodavši kako je odabran po regularnoj proceduri kao što bivaju odabrani svi počasni konzuli.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: