Svi opštinski odbori DPS-a predložili Đukanovića za predsjednika

Samo su nikšićki i pljevaljski odbor, osim Đukanovića, za šefa partije kandidovali Željka Šturanovića i Duška Markovića.
0 komentar(a)
Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Đukanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.04.2011. 07:02h

Svi opštinski odbori DPS-a kao jedinog kandidata za predsjednika te stranke predložili su Mila Đukanovića, osim nikšićkog i pljevaljskog koji su kandidovali i aktuelnog potpredsjednika partije i parlamenta Željka Šturanovića i potpredsjednika Vlade Duška Markovića.

Sve 32 mjesne organizacije u Nikšiću predložili su Đukanovića za predsjednika, a nekoliko predloga je bilo i za Šturanovića, rečeno je “Vijestima” u nikšićkoj vladajućoj partije.

Jedan dio opštinskih organizacija DPS-a nije odolio da za potpredsjednike ne predloži svoje sugrađane.

Đukanović je u Pljevljima dobio podršku svih dvadesetak mjesnih odbora DPS-a, izuzev što je jedan odbor, osim aktuelnog šefa DPS, za tu funkciju predložio i Markovića.

Većina odbora DPS-a je aktuelne potpredsjednike – Svetozara Marovića, Filipa Vujanovića i Šturanovića, predložila ponovo za te funkcije, dok bi novo lice u vrhu DPS-a mogao biti premijer Igor Lukšić koga su za potpredsjedničku funkciju predložili praktično svi opštinski odbor,i koji su za te pozicije nominovali i druge brojne funkcionere.

Pri tom, jedan dio opštinskih organizacija DPS-a nije odolio da za potpredsjednike ne predloži svoje sugrađane.

Tako su Danilovgrađani kandidovali Dragana Đurovića, Cetinjani Aleksandra Bogdanovića, Žabljačani Milana Roćena, Beranici Miodraga-Boba Radunovića.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: