Stranka penzionera: Bezočno krčme imovinu svih nas

Vlast koja ima ovakav narod ne treba da brine za svoju budućnost”, zaključio je potpredsjednik Mileta Joksimović.
0 komentar(a)
Penzioneri, Foto: Arhiva Vijesti
Penzioneri, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 20.04.2011. 07:17h

Stranka penzionera, invalida i socijalne pravde pitala je ima li smisla da ministri, uz enormne plate i doskora nagrade i “supernagrade” za navodni rad “u neuspjelim privatizacijama i vrlo uspjelim likvidacijama preduzeća”, sada imaju mjesečni bonus od 900 eura, a po “učinku i više”.

“Prilikom nedavnog gostovanja predstavnika naše stranke na TV Montena neko od “radoznalih” slušalaca postavio je pitanje penzionerima “gdje su penzionerske pare?” Pošto je emisija bila pri kraju, uslijedio je kratak odgovor “...u stanovima, vilama, vikendicama...”

Ja bih dodao i u enormnim platama, nagradama i supernagradama, nadoknadama i ekstranadoknadama, i “dodatnim” nadoknadama u savjetima... u neuspjelim privatizacijama i vrlo uspjelim likvidacijama preduzeća.

Uz sve ovo još i “bonus”, kao antikoruptivna mjera (vjerujem da malo ko ovu sintagmu razumije). Jedino je jasan iznos od 900 eura, a po “učinku i više””, rekao je potpredsjednik Stranke penzionera Mileta Joksimović.

On je pitao ima li igdje u u svijetu da se na ovakav “bezočan i besprimjeran način” krčmi novac svog naroda, posebno u uslovima ovakve krize, nemaštine i gladi.

On je rekao i da se na popisu ne navode prekrobrojni stanovi i vile jer “zašto mora siromah da zna da NN ima stanova i za nekoliko narednih generacija, i po tom osnovu ubira basnoslovnu sumu novca”.

“Ali, narod sve to hrabro i junački podnosi. Obistinjuje se ona davno izrečena i daleko čuvena tvrdnja da su Crnogorci najhrabriji i najjunačkiji narod koji junački podnosi sve muke, teškoće i neprave.

Vlast koja ima ovakav narod ne treba da brine za svoju budućnost”, zaključio je Joksimović.

Bonus video: