Đukanović: Ako treba, legitimnom silom ćemo zaštititi svakog građanina

Predsjednik DPS-a je, osvrnuvši se na posljednje kriminalne okršaje, kazao da je jedina legitimna sila ona u rukama države
0 komentar(a)
Milo Đukanović Kotor, Foto: Demokratska partija socijalista
Milo Đukanović Kotor, Foto: Demokratska partija socijalista
Ažurirano: 04.04.2018. 19:36h

Svako ko pomisli da izigrava silu mora imati na umu da je jedina legitimna sila ona u rukama države, poručio je kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović na izbornoj konvenciji u Kotoru.

Osvrnuvši se na najnovije kriminalne okršaje, on je poručio da se država neće libiti da upotrijebi legitimnu silu kako bi zaštitila život svakog građanina Crne Gore, saopšteno je iz Đukanovićeve partije.

„Vidjeli smo proteklih dana da su neki pripadnici kriminalnog miljea usudili da bahatim i nasilničkm ponašanjem ugrožavaju živote lojalnih i odgovornih građana Crne Gore. Svako ko pomisli da se laća sile, mora imati na umu da je jedina legitimna sila ona u rukama države. I nećemo se libiti da je upotrijebimo da zaštitimo život svakog građanina Crne Gore. Kao predsjednik učiniću sve što je u mojoj nadležnosti i pokrenuću sve zakonodavne i druge iniciajtive da mijenjamo propise i da tim propisima damo najšira moguća ovlašćenja pripadnicima snaga bezbjednosti da štite građane od onih koji ugrožavaju njihove živote“, poručio je Đukanović.

Na predsjedničkim izborima 15. aprila potrebno je, kako je rekao, pobjedom potvrditi snažnu dominaciju evropske Crne Gore. On je podsjetio da se nedavno navršilo 20 godina od "najvažnije odluke u novijoj istoriji Crne Gore, kada smo 1997. odlučili da krenemo prilično nepoznatim i neizvjesnim putem emancipacije Crne Gore, te da smo na tom putu prošli kroz brojna teška iskušenja".

„Uprkos svemu, zahvaljujući snažnoj viziji i nepokolebljivoj odlučnosti da je sprovedemo, pokazalo se da su sve te odluke odluke bile strateški ispravne“, kazao je on i dodao, uz podsjećanje da je Crna Gora danas članica NATO, najmoćnijeg svjetskog saveza i skorašnja članica EU. Đukanović je, dodaju iz DPS-a, istakao da 15. aprila "odlučujemo da li će Crna Gora nastaviti putem ka EU, za koji se opredijelila još prije 20 godina".

„Nema nikakve dileme da nemamo namjeru da se vraćamo natrag, natrag nemamo kud, a naprijed moramo. I to je specifičnost Crne Gore, da ima konstantu u većini koju predvodi vladajuća koalicija na putu do tog najsvetijeg cilja – evropskog kvaliteta života svakog građanina. Moramo ostati svoji, moramo dinamizirati ekonomski i demokratski razvoj Crne Gore“, kazao je Đukanović.

Na konvenciji u Kotoru govorili su novinar i publicista Boro Krivokapić, vaterpolista i ministar sporta u Vladi Crne Gore Nikola Janović, predsjednik OO DPS Kotor Željko Aprcović, predsjednik Savjeta mladih OO DPS Kotor Vidak Banićević, predsjednik OO Socijaldemokrata Kotor Andrija Lompar, predsjednik Liberalne partije Andrija Popović i predsjednica Hrvatske građanske inicijative Marija Vučinović, saopšteno je iz DPS-a.

Bonus video: