Medojević: Ako DPS krene u reforme raspašće se

“Crna Gora ima negativan imidž, jer je naša vlast formalno partner zapada, ali je istovremeno povezana sa organizovanim kriminalom, švercom i korupcijom" rekao je lider PzP-a.
0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.04.2011. 18:00h

Što prije Crna Gora počne pregovore o pristupanju Evropskoj uniji to će prije početi “zavrtanje ušiju” našoj Vladi, pa je zato naš cilj da se ispune zadati uslovi kako bi dobili datum pregovora, zaključak je lidera Pokreta za promjene (PzP) Nebojše Medojevića na održanoj tribini “Crna Gora i Evropska unija”, koju su organizovali NVO “Politička edukacija mladih” i “Mreža mladih PzP-a”.

Upoređujući Crnu Goru sa “upakovanim bombonom”, uz napomenu da smo “jedina zemlja regiona koja nema problema sa granicama, Međunarodnim sudom pravde, te sporovima oko imena”, Medojević je naglasio da “isključivo od nas i zavisi hoćemo li ispuniti ono što Evropa zahtijeva”.

“Crna Gora ima negativan imidž, jer je naša vlast formalno partner zapada, ali je istovremeno povezana sa organizovanim kriminalom, švercom i korupcijom. Dok je trebalo, zapad je to tolerisao, ali je prošla upotrebna vriijednost crnogorskoj vlasti”, ocijenio je Medojević.

On je naglasio kako PzP daje podršku premijeru Igoru Lukšiću da pokrene reforme, ali podsjetio da Evropa od Crne Gore traži “konkretne znakove da u našoj zemlji nema nedodirljivih ljudi, koji će odgovarati pred institucijama sistema”.

“Ali, krene li DPS putem reformi, raspašće se. To što se dešavalo u Budvi, u aferi Zavala, znalo se da je po nalogu Svetozara Marovića.

No, čim je Marović pozvao Mila Đukanovića da razgovaraju akcija je stala, jer je vjerovatno rekao šta će sve da ispriča”, smatra Medojević, uvjeren kako politička elita na vlasti nije u stanju da ispuni sedam uslova do kraja jula ove godine, kako bi se već u oktobru znalo kada će Crna Gora početi pregovore o pristupanju EU.

Bonus video: