Mladi vole NATO, sport i zabavu

Sonja Bečanović, predsjednica studentskog parlamenta fakulteta za državne i evropske studije, kazala je da u mladima vidi jako važnu snagu koja će Crnoj Gori sprovesti evroatlantske integracije.
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.04.2011. 12:07h

Karavan “Pristajem NA TO” danas je na Trgu Republike, u Podgorici, okupio nekoliko stotina građana koji su željeli da saznaju nešto više o evro-atlantskim integracijama Crne Gore.

Pomoćnik Ministra unutrašnjih poslova za civilne, bezbjedonosne i vanredne situacije Zoran Begović kazao je da je karavan, koji organizuju vladin Kordinacioni tim za NATO i Fakultet za evropske i državne studije, jedan od načina da se građani Crne Gore bolje upoznaju sa NATO.

“Za mene nema dileme kada su u pitanju evro-atlantske integracije, već to smatram našom potrebom. Ako posmatramo samo sa aspekta vanrednih situacija nakon poplava u Crnoj Gori i potresa u Japanu, jasnio je da imamo puno toga da naučimo o ponašanju građana u vanrednim situacijama, ali i prihvatimo pomoć koja nam se nedvosmisleno nudi od strane NATO u takvim situacijama, pogotovo u edukaciji građana”, rekao je Begović.

Sonja Bečanović, predsjednica studentskog parlamenta fakulteta za državne i evropske studije kazala je da u mladima vidi jako važnu snagu koja će Crnoj Gori sprovesti evroatlantske integracije.

“Mladi su jednako zainteresovani za NATO, zabavu i sport i upravo zbog toga smo danas ovdje u Podgorici da bi sve to objedinili u jednu cjelinu”, odgovorila je Bečanović na pitanje novinara da li su mladi više zainteresovani za muziku Bojana Delića, koji je zabavljao okupljene, ili za NATO.

Prije Podgorice Karavan “Pristajem NA TO” prethodno je gostovao na Cetinju i u Nikšiću, u srijedu bi trebalo da posjeti Bar, a u petak Bijelo Polje.

Galerija

Bonus video: