Maraš: Leković ni sam ne vjeruje svojim tvrdnjama

„Upravo ‘rezultati’ Komisije, kojima se Leković hvali, pokazuju da se na to tijelo vrši konstantan politički uticaj", smatra Maraš.
0 komentar(a)
Vuk Maraš, Foto: Boris Pejović
Vuk Maraš, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.04.2011. 11:32h

Tvrdnje predsjednika Komisije za sprječavanje sukoba interesa, Slobodana Lekovića, da ne postoji politički uticaj na to tijelo, predstavljaju čistu demagogiju, ocijenio je direktor monitoring programa Mreže za afirmaciju nevladinog sektora, Vuk Maraš.Leković je ranije poručio da na njega i članove tog tijela niko nikada nije vršio politički ili neki drugi pritisak, i da Komisija radi isključivo u okviru zakona.„Te tvrdnje Lekovića predstavljaju čistu demagogiju u koju ni on sam ne vjeruje, jer je svjestan da ga je na poziciju predsjednika Komisije predložila vladajuća Demokratska partija socijalista, čiji je bio dugogodišnji visoki funkcioner“, kazao je Maraš agenciji MINA. Prema njegovim riječima, i sve ostale članove Komisije predložili su poslanički klubovi parlamentarnih partija, čime se, kako je naveo, osiguralo da će u Komisiju biti izabrani „provjereni“ kadrovi, koji ni jednim svojim postupkom neće naškoditi funkcionerima koji krše zakon.

Leković je ranije poručio da na njega i članove tog tijela niko nikada nije vršio politički ili neki drugi pritisak, i da Komisija radi isključivo u okviru zakona.
Maraš je dodao da je Leković, u namjeri da zaštiti svog partijskog šefa, pokazao cjelokupnoj javnosti da mu je partijska disciplina važnija od poštovanja Zakona.
Maraš smatra da je oblast sprječavanja sukoba interesa u Crnoj Gori jedna od najgorih uređenih
„Pored izmjene Zakona, ključna aktivnost koju bi Parlament trebalo da sprovede u toj oblasti jeste da hitno razriješi Lekovića i sve ostale članove Komisije, jer svojim radom nisu zadovoljili ni najmanja očekivanja javnosti i međunarodne zajednice“, kazao je on.

Bonus video: