Lukšić i pet ministara zaradili 223.000 eura od privatizacija

Prihod premijera Lukšića, potpredsjednika Lazovića, ministra saobraćaja Andrije Lompara i bivših ministara Branimira Gvozdenovića, Predraga Nenezića i Branka Vujovića.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2011. 07:44h

Nakon što su brojni funkcioneri podijelili milione na račun članstva u Savjetu za privatizaciju i raznim tenderskim komisijama, u gotovo petnaestogodišnjoj privatizaciji crnogorske privrede, Vlada je krajem sedmice odlučila da okonča tu praksu.

Poslije nekoliko odluka kojima se, navodno, postepeno smanjivala mogućnost takve ekstra zarade, premijer Igor Lukšić saopštio je da se predstavnicima izvršne vlasti više neće dodatno plaćati za posao u radnim tijelima.

Ipak, oni će nastaviti da, kao antikoruptivnu mjeru, primaju mjesečne bonuse, koji sada iznose 900 eura.

Osim onih koji su dobijali novac, teško ko može utvrditi koliko su tačno proteklih godina zaradili članovi savjeta i tenderskih komisija, pošto su naknade dobijali bez obzira na rezultate privatizacija.

Međutim, samo šestorica najzastupljenijih sadašnjih i bivših vladinih funkcionera, za nešto manje od četiri godine, po tom osnovu, prihodovali su 223.000 eura.

Ta cifra se odnosi na ukupni prihod premijera Lukšića, potpredsjednika Lazovića, ministra saobraćaja i pomorstva Andrije Lompara i bivših vladinih članova Branimira Gvozdenovića, Predraga Nenezića i Branka Vujovića.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: