Koalicija "Evropska Pljevlja" traži od SNP, PzP i NS da osude izjavu Novice Stanića

Stanić mora da zna da Pljevljaci džamiju gledaju isključivo kao kulturološki objekat, a ne kao povod za promovisanje političkih stavova...
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.04.2011. 18:46h

Koalicija “Evropska Pljevlja DPS-SDP” pozvala je SNP, PzP i NS da osude izjavu odbonika i poslanika Nove Novice Stanića, koju je izrekao juče na račun SDP-a, nazvavši je antisrpskom i profašističkom organizacijom.

"Pozivamo sve političke partije i NVO u Crnoj Gori da osude izrečeni govor mržnje poslanika u Skupštini Crne Gore i odbornika Skupštine opštine Pljevlja Novice Stanića. Imajući u vidu kakve je posljedice imao govor mržnje izrečen u Pljevljima u bliskoj prošlosti, “Koalicija za evropska Pljevlja” će o svemu upoznati šefa Evropske komisije Leopolda Maurera.

Sigurni smo da ni sada ovaj govor mržnje nije slučajno iznio odbornik Stanić, i to baš u vrijeme održavanja popisa stanovništva u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju Koalicije.

Dalje se navodi da je, nakon incidenta, nastavljena sjednica sa preostalom parlamentarnom većinom koju čini 18 odbornika SNP, Nove, PzP i NS-a, ali da niko ni jednom riječju nije osudio Stanićev govor mržnje.

"Govor mržnje, koji je izrekao bio je razlog da odbornici “Koalicije za evropska Pljevlja DPS i SDP” napuste zasjedanje SO Pljevlja. Stanić je SDP nazvao „antisrpskom i profašističkom partijom“, a u prilog svom govoru mržnje naveo i da ga Ranko Krivokapić predstavlja kao šefa poslaničkog kluba Nove koji dolazi iz grada sa najvećim minaretom na Balkanu, kao i da će on SDP smatrati antisrpskom partijom sve dok se u Podgorici ne napravi najveća džamija na Balkanu, te da će tek izgradnjom te džamije priznati da je SDP za multikulturnu, multivjersku i multinacionalnu Crnu Goru.

Stanić mora da zna da Pljevljaci džamiju gledaju isključivo kao kulturološki objekat, a ne kao povod za promovisanje političkih stavova Nove srpske demokratije”, piše u saoštenju.

U Koaliciji kažu da će smatrati da je Stanić na skupštini iznio stav Koalicije “Bollja Pljevlja- bolja Crna Gora”, ukoliko SNP, PzP i NS ne osude njegovu izjavu.

Bonus video: