Džuda o Lukšiću: Princ koji želi moć starijeg kralja

"Kada on odluči što želi, nikada nijesam vidio čovjeka toliko odlučnog da to dobije", citirao je Džuda neimenovanog Lukšićevog prijatelja.
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2011. 21:05h

Premijer Igor Lukšić bi bio idealan zet da nije već oženjen, ali je on takođe i princ koji bi da preuzme moć starijeg kralja, smatra britanski novinar specijalizovan za Balkan Tim Džuda.

"Prema načinu na koji ga mnogi opisuju, Igor Lukšić bi bio idealan zet, da nije već oženjen i otac dvoje djece. On je pametan, zgodan, iskren, nije ženskaroš, uvijek je prijatan i ima besprekorne manire", napisao je Džuda u tekstu o Lukšiću objavljenom u "European voiceu".

Britanski novinar je "Vijestima" objasnio da naslov teksta "Young pretender" u suštini znači mladi princ koji bi da preuzme moć od starijeg kralja.

Džuda je ocijenio da svi Crnogorci ne gledaju Lukšića kroz ružičaste naočare i da je pitanje koje se svima provlači kroz glavu da li je on stvarno šef ili samo blizak saradnik Mila Đukanovića, koji je ostao na čelu vladajućeg DPS-a.

"Lukšić odbacuje to pitanje sa profesionalnom lakoćom. Naravno da on priča sa Đukanovićem, ali "Đukanović se ne miješa" i kao premijer, odgovornost leži na njemu (Lukšiću). On se, kaže, "radeći stvari" bori protiv percepcija da je u sjenci svog prethodnika”, napisao je Džuda.

Često ga, navodi se u tekstu, opisuju kao najboljeg studenta generacije.

"Kada on odluči što želi, nikada nijesam vidio čovjeka toliko odlučnog da to dobije", citirao je Džuda neimenovanog Lukšićevog prijatelja.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: