Miodrag Vuković postao vlasnik placa i kuće u Kolašinu

Taj objekat, koji je u stvari brvnara, sam bio prijavio na sina, ali sam ga sada, zbog administrativnih obaveza, preveo na sebe, rekao je poslanik Vuković.
170 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Vuković, Foto: Vijesti online
Miodrag Vuković, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 07.04.2011. 07:49h

Poslanik DPS-a Miodrag Vuković kupio je prošle godine plac od 352 kvadrata u Brezi kod Kolašina na kojem je početa izgradnja objekta od 35 kvadrata, objavila je Komisija za sprečavanje sukoba interesa.

Sudeći po imovinskom kartonu za 2008. godinu, Vuković je taj plac “kupio” od sina Siniše jer je tada objavljeno da se na njegovo ime vodi plac u Brezama kod Kolašina od oko “300 kvadrata na kojem je započeo izgradnju brvnare 7x5 sa svim dozvolama za privremeni objekat”. Na sajtu Uprave za nekretnine piše da je osnov sticanja placa i objekta kupovina.

“Taj objekat, koji je u stvari brvnara, sam bio prijavio na sina, ali sam ga sada, zbog administrativnih obaveza, preveo na sebe”, objasnio je Vuković sinoć “Vijestima” o čemu se radi.

U imovinski karton je upisao i stan od 135 kvadrata u Podgorici. Poslanik DPS-a je Komisiji prijavio i da je prošle godine primao kao poslanik platu od 1.400 eura, a da je za predsjedavanje Bordom direktora Agencije za vazduhoplovstvo dobijao 1.200 eura mjesečno.

Primao je još 520 za predavanja na Fakultetu za državne i evropske studije i Fakultetu za poslovni menadžemnt. Od Duvanskog kombinata, za period od januara do oktobra, dobio je 2.700 eura za rad u Bordu direktora.

Na njegovo ime je “tojota rav 4” proizvedena 1996. godine. Ima tri kredita i ukupno je zadužen 50 hiljada eura dok njegova supruga Svetlana mora da vrati 36 hiljada eura kredita. Ona je direktorica Uprave za kadrove i za to je primala platu od 780 eura. Od Uprave je, za obuku i učešće na radnim grupama prošle godine dobila 3.200 eura.

Vukovićev partijski kolega, Fahrudin Hadrović primao je prošle godine 1.300 eura poslaničku platu, a još 270 eura je dobijao po ugovoru o radu od Opšte bolnice Berane.

Kao član republičkog Fonda zdravstva, Hadrović je primao 300 eura mjesečno. Ima stan u Beranama od 70 kvadrata kao i “mazdu 626” iz 1996. Njegova supruga Zuhra, zaposlena u JU Dom zdravlja u Beranama, zarađivala je mjesečno 690 eura.

Bonus video: