NAZAD U PODGORICU

Nakon incidenta u Frankfurtu, konzul Žarić povučen sa dužnosti

Ulcinjanka Mirsada Kurtović je optužila Žarića da je u crnogorskom konzulatu u Frankfurtu maltretirao početkom februara, a potom se i umalo fizički obračunao sa njom
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2011. 16:24h

Konzul Crne Gore u Frankfurtu Slobodan Žarić povučen je sa dužnosti, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

"Povodom incidenta koji se nedavno dogodio u Generalnom konzulatu Crne Gore u Frankfurtu, u kojem je jedan od učesnika bio konzul Slobodan Žarić, kolegijum Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, nakon sprovedenog postupka, odlučio je da povuče Žarića sa dužnosti", saopšteno je "Vijestima" iz MVP-a.

Ulcinjanka Mirsada Kurtović je optužila Žarića da je u crnogorskom konzulatu u Frankfurtu maltretirao početkom februara, a potom se i umalo fizički obračunao sa njom zato što na albanskom jeziku obratila njegovom kolegi Nikoli Ljuljđuraju.

Kolegijum MVP je, kako je ranije saopšteno, na sjednici u februaru razmotrio izvještaj generalnog sekretara ministarstva i direktora direkcije za konzularne poslove povodom incidenta.

Dodatne informacije su dobili i od stranaka prisutnih u Generalnom konzulatu tokom incidenta kao i od predstavnika crnogorske dijaspore u Njemačkoj.

"Kolegijum Ministarstva je takođe konstatovao da hitno treba otpočeti proceduru za imenovanje novog Generalnog konzula u Frankfurtu i rotaciju obaviti u predviđenom roku", saopšteno je juče iz Ministarstva.

Preporučujemo za Vas