Đukić Dejanović: I ja sam iz Crne Gore, ne pravimo granice

Moji su od Šćekića kod Berana, moj otac i njegova familija su otuda, kazala je predsjednica srpskog parlamenta.
137 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2011. 08:17h

Predsjednica srpske Skupštine Slavica Đukić Dejanović kazala je da je za Srbiju neprihvatljivo da Srbi u Crnoj Gori budu manjina, ali je izbjegla da odgovori da li to znači da im pripada status konstitutivnog naroda.

Ona je rekla i da su netačne informacije da se Beograd miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore, objašnjavajući da nema funkcionera koji, uoči popisa, “vrši presiju na bilo kakve odluke u Crnoj Gori”.

U intervjuu “Vijestima”, Đukić Dejanović je istakla da tokom razgovora s crnogorskim kolegom Rankom Krivokapićem, nije stekla utisak da ovaj ima nešto protiv zvanične politike Srbije prema Crnoj Gori.

"Srbija dozvoljava dvojno državljanstvo i to pitanje treba postaviti funkcionerima Crne Gore. Mi sa tim problem nemamo. Za nas je dvojno državljanstvo prihvatljivo, jer je to interes velikog broja ljudi, ali nema odgovora na drugoj strani. Mislim da je u pitanju strah od nekog prevelikog uticaja na ljude koji imaju dvojno državljanstvo u Srbiji, ali to po mom mišljenju ne može biti na štetu Crne Gore kao nezavisne države", rekla je Đukić Dejanović.

Na pitanje kakve su njene veze sa Crnom Gorom, odgovorila je:

"Moji su od Šćekića kod Berana, moj otac i njegova familija su otuda, tako da sam i ja otuda. Mi ne možemo praviti granice, jer su nekima makar djedovi iz Crne Gore... Zato ne treba praviti vještačke granice".

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: