VLADIKA JAONIKIJE POZVAO GRAĐANE DA IZAĐU NA IZBORE

Milačić: Predstavljaću Njegoševu Crnu Goru

Milačić je ispričao ideju koju predstavlja na ovim izborima, a to je, kako se navodi u saopštenju, modernizovani patriotizam, zalaganje za vjekovnu, iskonsku, pravu Crnu Goru, u duhu 21. vijeka, Crnu Goru Njegoša i Petrovića, Marka Miljanova, ali predvođenu novom generacijom političara, sa jasnim stavovima o svim velikim pitanjima
89 pregleda 88 komentar(a)
Marko Milačić, vladika Joanikije, Foto: Prava Crna Gora
Marko Milačić, vladika Joanikije, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 02.04.2018. 09:30h

Predsjednički kandidat Marko Milačić, sa svojim saradnicima, sreo se sa episkopom Budimljanako-nikšićkim vladikom Joanikijem, u manastiru Đurđevi stupovi.

Kako je saopšteno iz Prave Crne Gore vladika Joanikije, osvrćući se na izbore, pozvao je građane da izađu u što većem broju, poručivši im da ne trebaju da se plaše.

"Treba da izađu na izbore u što većem broju. Vjerujem u promjene, u promjene na bolje", kazao je Joanikije.

Milačić je ispričao ideju koju predstavlja na ovim izborima, a to je, kako se navodi u saopštenju, modernizovani patriotizam, zalaganje za vjekovnu, iskonsku, pravu Crnu Goru, u duhu 21. vijeka, Crnu Goru Njegoša i Petrovića, Marka Miljanova, ali predvođenu novom generacijom političara, sa jasnim stavovima o svim velikim pitanjima.

Milačić je, kako se dodaje, odao počast žrtvama NATO bombardovanja u Murinu polaganjem vijenca na spomen-česmu, gdje je poručio da pitanje NATO članstva nije završeno.

"Ovdje je ubijena pravda, ubijena je demokratija, ubijeni su nedužni ljudi. Nikada ne smijemo zaboraviti ovaj gnusan zločin prema našoj zemlji, i da se pobunimo protiv organizovanog zaborava i da kažemo da nećemo pristati na ćutanje o ovom veliko zločinu", rekao je Milačić.

On je kazao da ne želi da poštuje nešto što je utemeljeno na nasilju, nepravdi, na jednoj velikoj neslobodi.

"Zato smo danas ovdje da se poklonimo sjenama ove djece i ovih ljudi, da kažemo i da im poručimo ono što smo i napisali na vijencu koji smo ostavili tu ”Nikada vas nećemo zaboraviti”. Obećavamo i njihovoj porodici i građanima Crne Gore da nikada nećemo zaboraviti taj zločin, i da ćemo se boriti da se ta nepravda ispravi i da preispitamo tu nedomokratsku odluku da Crna Gora mimo volje većine građana postane članica NATO-a”, naglasio je Milačić.