Opozocija odložila inicijativu za smjenu Konjevića i Mugoše

Inače, pokretanje inicijativa za smjenu Mugoše i Konjevića Nova je najavila prije više od mjeseca.
61 pregleda 0 komentar(a)
Radoš Zečević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Radoš Zečević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.04.2011. 17:50h

Predstavnici opozicionih partija Nove, SNP-a i Pokreta za promjene (PzP) u Skupštini Glavnog grada nijesu predali inicijative za razrješenje predsjednika parlamenta Raška Konjevića i gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše, već će to, kako je „Vijestima” saopštio odbornik Nove Radoš Zečević učiniti nakon završetka popisa stanovništva i domaćinstava u Crnoj Gori.

"Dogovorili smo se da inicijative o razrješenju Konjevića i gradonačelnika Mugoše zadržimo nekoliko dana dok se ne završi priča oko popisa. Time što smo odgodili procesuiranje inicijative pokazali smo da ne želimo da remetimo popisnu atmosferu i da utičemo na popis u Crnoj Gori" rekao je Zečević.

Ističući da su na neki način „demantovali sami sebe” da će inicijativu predati u petak, Zečević je, ipak, ostavio mogućnost da inicijativa bude predata ukoliko u međuvremenu bude zakazana sjednica Skupštine Glavnog grada.

"Ograđujem se da ćemo inicijativu predati ako sjednica bude zakazana prije nego što bi trebalo, a mi računamo da se to neće desiti ni za mjesec dana. U slučaju da u međuvremenu bude zakazana sjednica, mi ćemo inicijativu predati kako bi se o njoj moglo raspravljati na prvom narednom zasjedanju" istakao je Zečević.

On je naglasio i da su podršku inicijativama pružili odbornički klubovi SNP-a, PzP-a i Nove, dok od ostalih klubova, kako je rekao, nijesu tražili podršku, jer “imaju dovoljno potpisa”.

Inače, pokretanje inicijativa za smjenu Mugoše i Konjevića Nova je najavila prije više od mjeseca, a kao jedan od razloga bio je i taj što Konjević još nije predložio novog sekretara.

Međutim, na mjestu sekretara u novom sazivu Skupštine i dalje je Slavka Maraš koja se na toj poziciji nalazi kao vršilac dužnosti te funkcije, a koju je predložio DPS. Raniji nesporazumi Maraš sa bivšim predsjednikom Skupštine Đorđem Suhihom jedan su od ključnih razloga zbog kojih SDP ne želi aktuelnu sekretarku na toj poziciji.

Nađe li se inicijativa Nove za smjenu Konjevića u proceduri, biće veoma zanimljivo kakav će biti stav DPS-a, bio je raniji komentar šefa kluba odbornika SDP-a Suhiha.

On tada nije želio da komentariše mogućnost da iz DPS-a pruže podršku inicijativi, što bi značilo i smjenu Konjevića, ističući da takav scenario ne bi bio u skladu sa koalicionim sporazumom koji su postigle te dvije partije.

Bonus video: