HGI za godinu dobila 52.000 eura

U jedinoj hrvatskoj stranci u Crnoj Gori prošle godine pritegli su kaiš kada su u pitanju zaarde zaposlenih, za koje je izdvojeno 5.148 eura, što je 1.500 manje nego pretprošle godine
0 komentar(a)
Marija Vučinović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Marija Vučinović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 31.03.2011. 07:05h

Hrvatska građanska inicijativa (HGI) prošle godine je ostvarila profit od 1.204 eura, što je skoro šest puta manje nego u izbornoj 2009. godini, kada su bili 6.228 eura u plusu. U prošlogodišnjem izvještaju HGI, objavljenom na sajtu Državne izborne komisije, navodi se da je najmanja članica vladajuće koalicije iz budžeta, dotacija i donacija dobila 52.000 eura.

To je skoro 17.000 manje nego u 2009. godini. Ako je suditi po izvještaju u jedinoj hrvatskoj stranci u Crnoj Gori prošle godine pritegli su kaiš kada su u pitanju zarade zaposlenih, za koje je izdvojeno 5.148 eura, što je 1.500 manje nego pretprošle godine.

Sudeći po izvještaju, stranka koju vodi Marija Vučinović nema nekretnina, pa se kao stalna imovina navodi 3.775 eura. Na osnovu finansijskog izvještaja za prošlu godinu ne može se utvrditi koliko je HGI dobio iz državnog i opštinskih budžeta, a koliko je prihodovao od donacija ili članarina. U izvještaju se ne navodi ni da li i gdje HGI ima nekretnine.

Partije dostavljaju svoje finansijske izvještaje DIK-u na obrascima namijenjenim nevladinim organizacijama jer za političke organizacije takvi formulari nijesu propisani zakonom. Iako većina stranaka to koristi da u izvještajima ne pruži detaljne informacije o prihodima i troškovima, jedina stranka koja je do sada objavila najprecizniji izvještaj o poslovanju. Osim njihovog, objavljeni su i izvještaji DPS-a, SDP-a i Narodne stranke.

Bonus video: